Skattepengene og feriepengene sørger for årets største slump med penger inn på konto

3 steg til dobbel skattefordel før nyttår

Tradisjonen tro er det muligheter for å gjøre skattegrep før vi går inn i 2018. Her er et konkret tips til hvordan du kan oppnå dobbel skattefordel ved å kombinere IPS og aksjesparekonto.

Sparemetodene IPS og aksjesparekonto gir deg store skattefordeler hver for seg, men sammen er de enda bedre. Få fordelene allerede ved kommende skatteoppgjør ved å følge denne 3-trinnsmodellen:

  1. Opprett aksjesparekonto innen 29. desember og flytt over aksjene og aksjefondene dine*.
  2. Ta ut opprinnelig innskutt beløp og la gevinsten stå. Dette er skattefritt.
  3. Sett pengene fra aksjesparekonto til IPS, og få 24 % av innskuddet i skattefordel.

Les også: 9 tips til hva du bør sjekke på skattemeldingen i år

* Har du fond eller aksjer som går med tap, og som du ønsker å selge? Da kan det være lønnsomt å vente med å sette dem inn på aksjesparekontoen. Du kan  selge disse først og få skattefradrag for tapet. Skattefradraget kan settes inn på IPS.

Jeg vil vite mer om pensjonssparing

Hva er egentlig IPS – og hvilken skattefordel gir det?

Du kan spare inntil 40 000 kroner i året gjennom løsningen – et innskudd som gir deg 9 600 kroner i skattefordel (24 %). Setter du pengene du får igjen på skatten direkte inn på IPS’en vokser kontoen uten at du investerer mer. Når du begynner å ta ut pengene som pensjonist, skatter du som om det er vanlig inntekt. Skattefordelen kan du altså se på som et gratis lån fra myndighetene, hvor du får rentene i ekstra pensjon.

Dersom du vil benytte ordningen for inntektsåret 2017 må du opprette IPS innen nyttår. Frist i SpareBank 1 SMN er 29.12.2017 kl. 12.00.

Les også: Ferdig med BSU? Her er vårt beste sparetips til deg

Aksjesparekonto for alle som sparer i aksjer, egenkapitalsbevis eller aksjefond

Har du tenkt at sparing i aksjer og aksjefond bare er for folk med høy lønn og mye peiling på penger? Sannheten er at hvis du skal spare over flere år så er vil det være mest lønnsomt å spare i aksjefond. Og om du skal ha aksjefond så er aksjesparekonto den enkleste og mest fleksible måten å gjøre det på. Med den så kan du ta ut opprinnelig innskutt beløp uten å betale skatt, og du kan kjøpe og selge aksjer og aksjefond uten å betale skatt på kontoen. Den gjør det også enklere å ha oversikt over beholdningen.

Opprett aksjesparekonto nå og følg oppskriften øverst i innlegget for å oppnå dobbel skattefordel.

Les også: Aksjesparekonto: Hva er skattefordelen?

Sjekk hva andre på din alder sparer