talentstipend

Hverdagspoeten Charlotte

To gode råd og ett talentstipend ble nøkkelen til suksess for låtskriver og artist Charlotte Audestad (33).

Les også: Hva har Johannes, Birgit og Charlotte til felles?

Søk om talentstipend innen 10. desember

 

I 2012 fikk hitraværingen 20 000 kroner i stipend fra banken, som skulle brukes til turnévirksomhet og plateslipp. Og plate ble det. «På feil si’ av vei’n» kom året etter, og siden har det blitt to plater til.  Men opprinnelig var Charlottes musikk bare egenterapi, og hun hadde ingen planer om å gi ut plate.  Dette fortalte hun oss i et intervju for noen år tilbake.

– Jeg skrev låter for å få utløp for tankene mine, og begynte etter hvert å fremføre dem på sånne åpen scene-arrangement. En kveld var det en musiker som kom bort til meg og sa at dette måtte jeg bare få ut på plate.

Dette ble det første avgjørende rådet som Charlotte valgte å lytte til, og som fikk henne til å satse på musikken. Hun sparte penger, skrev noen ekstra låter, fikk talentstipend fra banken, og kjørte på med plateutgivelse.

Hvordan opplevde Charlotte å få talentstipend?

Se video for å se hva Charlotte tenkte da hun i 2012 fikk telefon fra Jorunn i SpareBank 1 SMN.

Les også: Syv spørsmål fra deg som vil søke om talentstipend

Det andre gode rådet

Ganske kort tid etter at Charlotte hadde fått talentstipend, fikk hun et nytt råd som hun syntes det var verdt å lytte til. Hun bodde den gangen i Oslo, og trivdes godt med det.

– Jeg hadde akkurat gjort ferdig plata og spilte på et event her i Trondheim. Der var det en som kom bort til meg og sa: Du som skriver på trøndersk og forteller de historiene der, du må flytte hjem! Og jeg tenkte at ja, det må jeg kanskje. Jeg pakket sammen sakene mine, flyttet inn i en leilighet på Bakklandet, og siden den gang har jeg kunnet leve av musikken.

Charlotte beskrives i dag som en fantastisk liveartist, med en kvinnestemmes skråblikk på hverdagen og dens utfordringer, og med et enormt teksttalent og munnrapp humor.

Les hele det tidligere intervjuet med Charlotte her: Livet er for kort til å bare ha det greit

Har du – eller kjenner du noen med talent?

Nå kan du søke om talentstipend, eller nominere noen du kjenner. Til våren skal vi dele ut til sammen ca 600 000 kroner til dyktige unge, mennesker med tilknytning til Trøndelag, Møre og Romsdal eller Sogn og Fjordane.

Talentstipend deles ut i tre klasser; kultur, idrett og samfunn. Vi leter etter unge ildsjeler, idrettsutøvere, kulturformidlere, smartinger, gründere og alle som gir oss andre lyst til å klappe litt ekstra.

Søk her innen 10. desember

 

Les også:

Idrettskometen Johannes

Grenseløse Birgit