jazztalent

Overrasket jazztalentet Vegard

Vegard Lien Bjerkan (24) trodde han skulle på et møte med Trondheim Jazzfestival, men ble overrasket da mor satt på møterommet. Hun var invitert for å overvære utdelingen av Geir Digernes minnepris, som sønnen skulle få.

Foto: Synne Dyrhaug

Geir Digernes Minnepris deles ut av SpareBank 1 SMN i forbindelse med Julejazz i Trondheim. Prisen er til minne om bassisten Geir Digernes, som gikk bort i 1997. Geir var student ved Jazzlinja NTNU, og spilte blant annet med Åge Aleksandersen, Sirkelsaga og Jack Secret. Også familien til Geir var til stede da prisen ble delt ut i Trondheim før helgen.

– Det var veldig hyggelig, jeg var ikke forberedt i det hele tatt, sa en glad Vegard til oss etter prisutdelingen.

Les også:
Jazztipendiat til the MaxX

Gir skyv i karrièren

Vegard spiller piano, og kommer fra Selbu. Han gikk ut fra Jazzlinja ved NTNU tidligere i år, og betegnes som en av Trondheims travleste musikere. På tross av sin unge alder, har han rukket å samarbeide med en mengde artister, som Jack and the Jokers, Drøm, The Fjords, Sondre Ferstad Ensemble, Marthe Belsvik Stavrum, Mildrid & Jämtgroovet, Kirsti Huke og Dina Misund. Han har opptrådt på Kongsberg Jazzfestival, Moldejazz, Jazzfest og Jungendfestivalen og har i dag jobb som lærer ved Trøndertun.

-Årets mottaker av Geir Digernes Minnepris er en uhyre talentfull musiker, som det skal bli spennende å følge i framtiden, sier Per Oskar Olsen, banksjef i SpareBank 1 SMN.

Banken har en lang tradisjon for å støtte unge talenter.

– Prispengene utgjør en stor forskjell for unge musikere. Mange av dem vi har støttet, har fått et skyv i karrièren sin gjennom både anerkjennelsen og de mulighetene som pengene gir, sier han.

Les også:
Natalie Sandtorv er SpareBank 1 jazztalent 2016

Får penger og konsertoppdrag

Mottageren av Geir Digernes Minnepris skal ha røtter i det trønderske musikklivet, være i startfasen av karrieren, og må ha markert seg sterkt som utøver. Komitéen består av medlemmer fra Digernes familie, Sparebank 1 SMN og Trondheim Jazzfestival.Prisen er på kr 25 000 og inkluderer et oppdrag for kommende Trondheim Jazzfestival.

Ernst Wiggo Sandberg er musikkpedagog, jazzmusiker, og leder for Trondheim Jazzfestival (Jazzfest). Han har vært med på å plukke ut årets prisvinner. Han  mener miljøet for unge musikktalenter er veldig bra i Trondheim.

– Vi har jo lengst tradisjon i Norge med jazzutdanning, og Jazzfest er et viktig utstillingsvindu for de nye talentene som kommer, sier han.

Banken som jazzer

  • SpareBank 1 SMN er stolt samarbeidspartner av Trondheim Jazzfestival, Midtnorsk jazzsenter og Moldejazz.
  • Banken har lang tradisjon for å dele ut priser til unge jazztalenter
  • Unge musikere kan også søke om SpareBank 1 SMN Talentstipend. Søknadsfristen er 15. januar.
Les mer og søk om talentstipend her