Slik får du tre til fire ganger mer rente på sparepengene i 2018 (med BSU)

Det finnes ikke bedre sparemåte for deg som betaler skatt og er mellom 18 og 34 år. Endemålet, med å få et eget hjem, blir dessuten mye lettere å oppnå med dobbel rente BSU.

– Gode sparevaner er viktig å få inn så tidlig som mulig. Vi ser for eksempel at de som er flinke til å spare i BSU, også blir flinkere til å spare til andre ting senere i livet, forteller privatøkonom Endre Jo Reite.

For at unge skal få et ekstra incentiv til å komme i gang, har vi de siste årene gitt dobbel rente BSU samme kalenderår som du starter. Det vil si at om du starter boligsparing hos oss i januar, så får du dobbel rente i hele 2018.

Les også: Et par tusenlapper i måneden får deg inn på boligmarkedet

Jeg vil opprette BSU - og få dobbel rente (p.t. 6,2 %) i hele 2018

3 andre gode grunner til å starte BSU i januar:

Om ikke dobbel rente er god nok grunn alene til å komme i gang med boligsparing, så kan disse tre grunnene være det.

1. Du får mer i rente om du starter i januar – og ingen binding

– Setter du inn penger i januar kan du totalt ende opp med få tre til fire ganger mer rente enn om du har sparepengene på annen konto og setter inn i desember. Særlig når du har dobbel rente BSU på pengene gjennom hele året, sier Reite

Alle som har mulighet bør la pengene stå på BSU (og bindes) over nyttår, slik at man året etter får igjen penger (inntil 5000 kroner) på skatten. Da får man maksimert fordelene med BSU, samtidig som man kommer nærmere målet, som bør være å kjøpe egen bolig.

– Men det mange ikke vet, er at du kan velge å ta ut pengene du setter inn i år. Gjør du det før nyttår bryter du ingen vilkår. På den måten kan du utnytte de gode renteivilkårene, uten å binde pengene. Det er opp til deg om du vil la de bindes til boligformål, eller om du vil ta de ut, forklarer privatøkonomen.

2. Julegavepengene kan vokse gjennom hele året

– For de som har fått penger i julegave er det å sette dem på BSU tidlig i året nyttig av to grunner. For det første er det mindre sannsynlig at du bruker av dem når de står på egen konto. For det andre får du høyere rente, og du får skattefradrag på pengene du velger å binde til boligformål. forklarer Reite.

3. Blir lettere å spare maksbeløpet om du fordeler det på 12 mnd

– 25.000 kroner er mye å ta i en smell. Men om du sparer litt gjennom hele året blir det lettere å fylle opp årets sparekvote, sier han.

Les også: Bør du som er ung spare til pensjon eller bolig?

Hva kan også være greit å vite eller være obs på?

Det er viktig at du før nyttår tar stilling til hvor mye av det du har satt inn i løpet av året du kan binde til boligkjøp.

– Enkelte får behov for å bruke BSU-pengene til noe annet enn bolig, og dermed blir de nødt til å løse de ut. Det blir kostbart fordi må betale tilbake skattefradraget de har fått. I tillegg mister de mulighet til å fortsette eller starte ny BSU-sparing, avslutter Reite.

Les også: 5 ting du IKKE kan bruke BSU til

Jeg vil opprette BSU - og få dobbel rente (p.t. 6,2 %) i hele 2018