Ny rekord for talentstipend – i år igjen

Er det ikke herlig å tilhøre en region stappfull av talent? Aldri før har vi fått flere søknader til SpareBank 1 SMN Talentstipend.

Mandag 15. januar var siste frist for å sende inn søknader og nominasjoner til SpareBank 1 SMN Talentstipend. Da klokken slo midnatt, hadde vi 670 navn på søknadslisten. Det er over 60 % økning fra rekorden på 409, som ble satt i fjor!

Flest søkere innen idrett

Talentstipendet deles ut i tre klasser; idrett, kultur og samfunn. Sistnevnte kategori var ny av året, og erstattet næringsklassen. I tillegg til gründere, søkte man der etter lokale ildsjeler, forskerspirer og unge samfunnsbyggere.

Les også: Er du et samfunnstalent, slik som Kristina?

Det har vært økning i alle kategoriene, men flest søknader fikk idrettsklassen, med 300 håpefulle i søknadsbunken.

Vinnerne klar i mars/april

Det er nå tre juryer som skal velge ut inntil 25 nye talentvinnere. Vinnerne vil være klar i mars, men blir først offentliggjort i forbindelse med talentstipendutdelingen 14. april.

Her kan du se et tilbakeblikk fra fjorårets talentsamling:

Juryene består av:

IDRETT
Jeanette Molnes, SMN
Svein Tore Samdal, SMN
Marte Wivestad, MOT
Frode Moen, Olympiatoppen
Jan Henrik Indbjør, tidligere sportsjournalist Romsdalen Budstikke
Arnstein Finstad, Olympiatoppen

KULTUR
Jorunn Nordskag, SMN
Elke Kathrine Selnes, Trondheim Katedralskole
Hans-Olav Solli, Moldejazz
Håvard W. Gossé, Spætt
Anne Spets, Opera Trøndelag

SAMFUNN
Torunn H. Sæther, SMN
Bård Benum, Powel
Solveig Brøste Sletta, Nordveggen AS
Håvard Belbo, Tlab

Om SpareBank 1 SMN Talentstipend

    • Som sparebank har vi anledning til å bruke deler av bankens overskudd til allmennyttige formål i vår region. I 2017 ble det satt av 60 millioner kroner til gaver. Tildelingen for 2018 er ennå ikke klar.
    • I tillegg til å støtte gode formål innen idrett, kultur, nærings- og samfunnsutvikling og humanitært arbeid, deler banken også ut talentstipend til unge talenter fra vår region.
    • SpareBank 1 SMN Talentstipend deles ut i tre kategorier; idrett, kultur og samfunn. Vinnerne mottar 20 000 kroner, invitasjon til inspirasjonsdag med etterfølgende prisutdeling/festmiddag, tilbud om bankrådgivning og profilering gjennom at banken blir talentenes nye heiagjeng. Det kåres også en hovedvinner i hver kategori, som får 50 000 kroner.
    • Neste søknadsrunde vil komme rundt årsskiftet 2018/2019.

 

Les mer om talentstipend på smn.no/talentstipend.