talentstipend

Her er vinnerne av SpareBank 1 SMN Talentstipend 2018

Lørdag 14. april delte vi ut talentstipend til 25 inspirerende, fremadstormende og unge talenter fra Midt-Norge. Sjekk ut vinnerne – vi garanterer  at du kommer til å se mer til denne gjengen fremover! 

Les også: Ny rekord for talentstipend – i år igjen

Talentstipend – kategori Kultur

  Ingrid Vingelen-Digre, sanger/skuespiller

Ingrid er en ung og ambisiøs scenekunstner med et brennende ønske om å glede andre. Hun er en del av talentprogrammet til Lørdagsskolen og hun kom til semifinalen i Norske Talenter i 2016. I 2013 spilte hun hovedrollen «Marie» i Trøndelag Teater sin forestilling Nøtteknekkeren. Hun er også sterkt engasjert i frivillig arbeid. Ingrid er 15 år og kommer fra Midtre-Gauldal.

  Ingeborg Ulberg Sommer, folkemusiker

Ingeborg spiller fele og har gjort seg bemerket med CD-innspillinger og i NM i folkemusikk. Hun studerer nå til master i utøvende folkemusikk ved Norges Musikkhøgskole. Det er tradisjonsmusikk fra hjemstedet som står hennes hjerte nærmest, og hun ønsker å bevare de ulike og særegne folkemusikktradisjonene fra rørostraktene for fremtidige generasjoner. Ingeborg er 24 år og kommer fra Røros.

  Ibrahim Fazlic, scenekunstner

Ibrahim både skriver og produserer teater- og performance-forestillinger, og deltar også som skuespiller i egne og andres produksjoner. Han fullførte studier på Teaterhøgskolen ved Nord universitet i 2016, og er interessert i nyskapende trender innen teaterkunsten. Han drømmer om å kunne turnere rundt om i verden med sine prosjekter. Ibrahim er 24 år og kommer fra Melhus.

Ibrahim ble hovedstipendvinner i kategorien kultur, og fikk dermed 50 000 kroner. 

  Nadia Warholm Essahli, sanger/låtskriver

Nadia oppdaget tidlig at hun hadde et talent for å spille og komponere musikk. Hun ble i år nominert som «Mest lovende artist» i UtAwards, og i 2016 var hun finalist i Idol. Hun motiveres av å utvikle og sprenge grensene innenfor musikk, og satser nå videre på en karriere som soloartist og låtskriver. Nadia er 19 år og kommer fra Trondheim.

  Anne Birgitte Bouwhuis Røkke, sopran

Anne Birgitte er mezzosopran som i vår fullfører sin master i klassisk sang ved NTNU. Hun beskrives som et forbilde for andre sangere, og formidler sin glede for klassisk musikk både gjennom sin flotte stemme og ved å organisere konserter i lokalsamfunnet. Hun vil til høsten fortsette sine operastudier. Anne Birgitte er 26 år og kommer fra Stjørdal.

 

  Olav Egge Brandal, pianist

Olav begynte å spille piano i en alder av syv år og holder nå på med sin master ved Musikkhøgskolen. Han har tidligere studert ved Griegakademiet i Bergen. Han har bred erfaring som akkompagnatør og kammermusiker på flere arenaer. I tillegg underviser han også i piano. Olav er 24 år og kommer fra Hareid.

  Rino Sivathas, trommeslager

Rino studerer ved jazzlinjen på NTNU i Trondheim, og startet å spille trommer i en alder av åtte år. Han har deltatt i Jazzlogen i Molde og flere andre band, og har store ambisjoner for sitt eget band «Rino Sivathas Experiment».  Drømmen er å bli en internasjonalt anerkjent musiker, og inspirere andre. Rino er 21 år og kommer fra Molde.

  Brwa Vahabpour, filmskaper

Brwa holder på med sin bachelor ved regilinjen på Den norske Filmskolen, og har gjennom sine kortfilmer allerede bevist en unik evne til å fortelle sterke historier på film. I tillegg til å skape egne filmer, ønsker han å fortsette sitt arbeid som instruktør med filmkurs for barn og unge. Brwa er 24 år og kommer fra Trondheim.

  Michael Aspli, danser

Michael går sitt siste år på Norges Dansehøyskole med fordypning innen moderne- og samtidsdans. I tillegg til å være medlem av Frikar X jobber han også med egne prosjekter og sin egen stil. Han har ambisjon om å etablere et eget dansekompani og være en brobygger mellom ulike sjangre og kunstneriske fagfelt. Michael er 21 år og kommer fra Orkdal.

  Lisa Lucia Lyngman Gælok, håndverker

Lisa ønsker å ta vare på sin kulturarv og den tradisjonelle samiske sløyden. Hun studerer samisk håndverk og lager kunst- og bruksgjenstander i naturmaterialer med vakker form og ornamentikk. Hun brenner for å synliggjøre og spre kunnskap om den samiske kulturen. Lisa er 24 år og kommer fra Snåsa.

Talentstipend – kategori idrett

  Jan Thomas Jenssen, langrennsløper

Jan Thomas åpnet langrennssesongen sensasjonelt da han gikk inn til tredjeplass på 15km fri teknikk på Beitostølen i november, og mange spår at han blir den neste som tar steget helt opp på herresiden i langrenn. Han er en del av regionsatsningen Team Veidekke Midt- Norge, og drømmer om å ta VM-gull på hjemmebane i Trondheim i 2023. Jan Thomas er 22 år og kommer fra Malvik.

  Lone Johansen, langrennsløper

Lone er på toppnivå blant norske juniorutøvere, og kjempet i inneværende sesong helt i toppen under junior-VM i Sveits, med sølv på skiathlon som beste resultat. Hun er topp motivert for å jobbe mot sitt neste mål; rekruttlandslaget. I fremtiden ønsker hun å være med på å skape idrettshistorie, og bli verdens beste skiløper. Lone er 19 år og kommer fra Melhus.

  Bjørn Magnussen, skøyteløper

Bjørn har vært Norges beste i sin årsklasse lenge, og debuterte denne sesongen i verdenscupen for seniorer, med imponerende resultater og to pallplasser i lagsprint. Drømmen er å vinne OL-gull på 500 meter, som er Bjørn sin spesialdistanse. Han har vært nær OL-plass allerede, og satser videre mot OL i Beijing. Bjørn er 20 år og kommer fra Trondheim.

Bjørn ble hovedstipendvinner i kategorien idrett, og fikk dermed 50 000 kroner. 

  Markus Nordgård Fossland, alpinist

Markus går på Oppdal Skigymnas og ble forrige sesong ranket som den beste fartskjøreren i verden i sin årsklasse.  Denne sesongen har han vært satt litt tilbake på grunn av en skade, men med sine skitekniske, fysiske og mentale ressurser har han alle muligheter til å nå helt opp i verdenstoppen. Markus er 19 år og kommer fra Stjørdal.

  Tonje Haug Lerstad, håndballspiller

Tonje er et stort målvakttalent som ble hentet til Byåsen Håndball Elite foran sesongen 2014/2015. Hun blir ofte, både av trenerteam og journalister, trukket frem som en av de beste spillerne på U-landslaget. Hun har i flere kamper blitt kåret til Norges beste spiller, og blitt tatt ut på EMs «All-Star team». Tonje er 21 år og kommer fra Klæbu.

 

  Sebastian Schjerve, freeskikjører

Sebastian er freeskikjører, og konkurrerer både i slopestyle og big-air. Han er på juniorlandslaget, og debuterte denne sesongen i verdenscupen for senior. OL i Beijing er det store målet, og han legger ned stor innsats for å nå det. Han har også sin egen YouTube-kanal der han inspirerer andre med hverdagsglimt fra trening og konkurranser. Sebastian er 18 år og kommer fra Namsos.

  Idar Andersen, syklist

Idar har i hele sin karriere syklet for Gauldal Sykkelklubb, men vil i år også sykle for kontinentallaget Uno-X Norwegian Development Team. Han ble junior Norgesmester landevei i 2017, og jobber nå for å etablere seg fast på U23 landslaget. Hans langsiktige mål er å sykle Tour de France. Idar er 19 år og kommer fra Melhus.

 

  Silje Knutsen Kippernes, bryter

Silje har etablert seg innenfor bryting i Norge de siste årene, og med femteplass i EM har hun også bekreftet sitt talent på internasjonalt nivå. Hun har klare mål om OL i Tokyo i 2020, og har nå den finske «brytehovedstaden» Kuortane som base. Der trener hun med andre europeiske brytertalent og erfarne trenere i et godt og utviklende miljø. Silje er 22 år og kommer fra Averøy.

  Ingar Kiplesund, lengdehopper

Ingar beskrives som en av landets beste lengdehoppere. Han har vunnet flere NM-gull i både junior- og seniorklassen, og gjorde seg bemerket da han slo en 77 år gammel kretsrekord. Med base i Tennessee, USA, har han nå gode vilkår for å utvikle seg videre og bryte nye barrierer innen norsk lengdehopp. Ingar er 21 år og kommer fra Trondheim

 

  Sigurd Holten Bøen, svømmer

Sigurd har vært i Norgestoppen gjennom ungdomsårene, og har tatt steget opp fra juniorklassene med gull i butterfly i senior-NM i 2017. Han nærmer seg resultatkravene for internasjonale mesterskap, og blir betraktet som en realistisk kandidat til OL i Tokyo i 2020. Etter årene i Aalesund SLK, har han nå flyttet til Oslo for å satse videre som toppidrettsutøver. Sigurd er 21 år og kommer fra Ålesund.

Talentstipend – kategori Samfunn

Marie Jacobsen Lauvås, gründer

Marie har master fra NTNU Entreprenørskole, og har et stort og brennende engasjement for teknologihovedstaden Trondheim. Hun designet byens første akseleratorprogram for tidligfasegründere, og sto også bak Trondheim Startup Guide. Hun har bidratt i flere gründerselskap, og er i dag daglig leder for Sounds Good AS. Marie er 29 år og kommer fra Trondheim

 Marie ble hovedstipendvinner i kategorien samfunn, og fikk dermed 50 000 kroner. 

 

  Sarah Elise Gjemdal, gründer

Sarah har startet konseptet og secondhand-butikken Sarah Panter, Norges første pantebutikk for klær, sko og tilbehør. Hun er veldig opptatt av miljø og bærekraft, og ønsker å inspirere og endre holdninger til gjenbruk. Målet er å bli en landsdekkende kjede med butikker i de største byene og etter hvert internasjonalt. Sarah er 23 år og kommer fra Namsos.

 

 

  Hans Sampath Blok, kulturformidler/ildsjel

Hans har grunnlagt The Heritage Project, et verdensomspennende musikk- og teaterprosjekt for barn, som tar utgangspunkt i deltakernes egen kultur. I Norge har prosjektet i hovedsak rettet seg mot mindreårige asylsøkere, med fokus på integrering, kunnskap og respekt for hverandre. Hans er 27 år, og har flyttet til Trondheim fra Nederland.

 

  Jostein Furseth, gründer

Jostein har startet selskapet Sevendof basert på masteroppgaven i Teknisk kybernetikk på NTNU. Selskapet skal utvikle et dronenettverk som benytter kunstig intelligens til å utføre ulike typer oppdrag. Han har siden ung alder vært interessert i teknologi og oppfinnelser, og har hatt mange smarte og til dels sprøe, produktideer. Jostein er 28 år og kommer fra Ulstein.

 

  Solveig Christensen, gründer

Solveig studerer master ved Entreprenørskolen på NTNU. Hun har startet gründerselskapet Exero Technologies sammen med fire medstudenter, og utvikler der nytt sportsutstyr for funksjonsnedsatte. Målet er å utvikle seg som gründer og styre selskapet til å bli ledende i hjelpemiddelbransjen. Solveig er 24 år og kommer fra Trondheim.

 

 

Gjennom vårt stipendprogram har mange hundre talenter fått muligheten til å virkeliggjøre drømmer, nå sine ambisiøse mål og samtidig kjenne at de er verdsatt. Vi gratulerer årets vinnere av SpareBank 1 SMN Talentstipend, og ønsker talentene LYKKE TIL VIDERE!

 

Om SpareBank 1 SMN Talentstipend

  • SpareBank 1 SMN deler av sitt overskudd med Midt-Norge og allmennyttige formål i vår region. I 2018 er det satt av 70 millioner kroner til gaver.
  • I tillegg til å støtte gode formål innen idrett, kultur, nærings- og samfunnsutvikling og humanitært arbeid, deler banken også ut talentstipend til unge talenter fra vår region.
  • SpareBank 1 SMN Talentstipend deles ut i tre kategorier; idrett, kultur og samfunn. Vinnerne mottar 20 000 kroner, invitasjon til inspirasjonsdag med etterfølgende prisutdeling/festmiddag, tilbud om bankrådgivning og profilering gjennom at banken blir talentenes nye heiagjeng. Det kåres også en hovedvinner i hver kategori, som får 50 000 kroner.
  • Neste søknadsrunde vil komme rundt årsskiftet 2018/2019. Les mer om talentstipend på smn.no/talentstipend.