Spink og bankkort for barn gjør det enklere når barna skal lære om penger

Gjør det morsomt for barna å lære om penger – med tast og lek

Barna våre vokser opp i en verden hvor skjermer og digitale løsninger er vanligere enn kontanter. – Det betyr at når de skal lære om penger, så må vi bruke verktøy de kjenner til og forstår, sier mor og banksjef i Rørvik, Beate Skillingstad.

Med nye og gode verktøy for god pengelære på nett, blir det kanskje enklere for barna å lære om penger. Og det kan komme svært godt med litt lenger ned i løypa, når barna skal stå på egne ben. Banksjefen mener dessuten at det faktisk er en fordel for barnas økonomiforståelse at pengene er i ferd med å bli heldigitale.

Barna forstår det digitale

– Det digitale er jo alt barna kjenner til. Dette er nok mer skummelt for foreldrene enn barna. At pengene ligger på et kort, er tvert imot en kjempemulighet til nettopp å snakke om verdien av penger. Hva er penger egentlig verdt? Hva gir deg verdi? Er det kino eller godteri? Den praten er viktig, og jeg tror den er lettere nå, sier Skillingstad.

Med tusenvis av fornøyde eiere av bankkort for barn, var det naturlig å finne en måte barna kunne få oversikt over pengene og bruken sin. Dermed ble appen Spink laget og lansert.

– I den digitale verden har barna et tall de enkelt kan følge med på, og de har alt på ett sted. Det ser vi også lærer dem gleden av å spare selv. Jeg tror det ligger mye lærdom i å ønske seg noe over tid, og å faktisk sette av penger frem til de endelig har råd til å kjøpe det de ønsker seg, fortsetter namdalingen.

Les også: Privatøkonomens syv beste tips til foreldre

Appen Spink gjør det morsomt å lære om penger

Både barn og foreldre som har tatt i bruk Spink sier at det er utrolig enkelt, og gøy. Barna er veldig nysgjerrige på å se hva de har brukt penger på, og de synes det er gøy at de kan spare til ting de ønsker seg i appen. Foreldre sier at de synes det er en fantastisk måte for barna å lære om penger på.

– Det er en flott knagg å henge økonomipraten på. Trykk og lek dere sammen! Ta dem med på handletur, vis dem at det alltid er en inntektsside og en utgiftsside. Har de for lite penger, kan de prøve å få inn mer, men det er like viktig å lære dem å bruke mindre. Dessuten er det flott i seg selv at vi gir barna våre mer økonomisk ansvar, sier banksjefen, som er sikker på at barna tar den utfordringen på strak arm:

– Vi må jo ha trua på ungene våre!

Les også: Hvorfor skal barnet mitt tenke på penger? Er ikke det min jobb?

3 tips til hvordan barna kan lære om penger

  1. Bestill bankkort for barn og last ned appen Spink – la barna få oversikt over egne penger.
  2. Gi barna lommepenger, slik at de får erfare hvordan det er å spare, bruke og betale med egne penger.
  3. Snakk sammen, og forsikre deg om at de skjønner sammenhengen mellom forbruk og sparing.
Over 4500 barn har fått bankkort og Spink - noe for barnet ditt?