Brøt med normalen og sydde sammen en suksesshistorie

Trude Nistad var lei av barneklærtrenden som ikke ble utfordret. Hun lagde sin egen kolleksjon, som raskt vokste til et moteimperium.

Da Trude Nistad ventet sin førstefødte i 2008 gikk hun raskt lei alle barneklærne på markedet. De var prydet med Supermann og Hello Kitty, og manglet individualitet og kreativitet. Derfor startet hun opp merket Made By Mom, barneklær med nisjefokus på lokal natur og bedrifter i Molde. Men det lille eventyret skulle snart vokse seg ganske så stort.

– Det er veldig gøy, for alle klærne vi lagde til barn, de ville jo også mødrene ha. Så da måtte vi sy til mor også, og slik kom kolleksjonen med mitt eget navn ut.

Les om: Sjømannen som fikk egen bedrift på kroken

Merket vokste i popularitet, og behovet for større lokaler ble pressende. Nistad flyttet raskt ut av et 40 kvadratmeters rom. Hun fikk snart både syersker og lærlinger på laget, og sitter i dag med hele gjengen i et lokale på 250 kvadrat.

– I dag er vi to faste ansatte, tre lærlinger og en skomaker. Og det har gått ufattelig raskt å havne her. Vi satser lokalt, og det har jo ført til flere arbeidsplasser i Molde.

Det har likevel ikke kun vært en dans på roser å starte opp som gründer. Nistad kan fortelle om lange dager, mye stress, kunder som plutselig ikke kan betale for bestillingen sin, tilbakeslag i økonomien og en bratt læringskurve. Nedturene skal tåles, og være med på å gjøre bedriften enda bedre og mer robust.

– Gründerlivet er ikke bare glans, oftest er det mest utfordringer. Det er mye å sette seg inn i, men når du har funnet kallet ditt så er det likevel ganske herlig.

Skreddersydd hjelp fra banken

Nistad lager alt fra barneklær til lekre gallakjoler.

Gjennom SpareBank 1 Regnskapshuset har Nistad fått oppfølging fra A til Å. Med egen konsulent fra starten av, har veien til egen bedrift vært lettere å gå. Og da hun skulle starte opp produksjon i utlandet var banken på plass for å følge opp side om side med Nistad. Informasjonen hun har behøvd har kommet fortløpende, og banken har sørget for at alt har blitt gjort rett hele veien.

– Regnskapshuset har guidet meg hele veien fra begynnelsen av. Det er mye jeg har trengt hjelp med, som jeg ikke har lært gjennom utdanning eller kurs. Det har vært en god del å ta hensyn til, og da er det flott med noen som passer på at alt går rett for seg.

Logistikk og likviditet blir nevnt som konstant utfordrende, men gjennom samarbeidet med SpareBank 1 Regnskapshuset har Nistad blitt forberedt på det meste. Feilinvesteri

nger har hun lært mye av, og i dag står hun sikrere på egne bein, med støtte i ryggen av SpareBank 1 Regnskapshuset.

Hva som må til for å komme gjennom nåløyet

Nistad kan vise til mange sider av livet som gründer. Det er stor fallhøyde, men også herlig å kunne sveve fritt i sitt eget firma. For henne har det vært viktig å være forberedt på hvor mye nytt hun må lære seg, samt å ikke frykte en utfordring.

– Hvis du vil lykkes som gründer må du ikke kvele lidenskapen. Du må følge bølgen, og gjennom støtte fra Regnskapshuset har jeg fått lov til å gjøre nettopp dette.

Har du tenkt å starte bedrift?