Landbrukets Dataflyt gir bønder en enklere hverdag

Landbrukets Dataflyt gir bønder en enklere hverdag

Få en enklere hverdag med mindre papirarbeid. Med Landbrukets Dataflyt får bonden avregning og faktura automatisk regnskapsført, og dessuten alltid tilgang til oppdaterte regnskapstall.

– Vi har vært med på oppstarten av Dataflyt, og er nå medeier. Et nært samarbeid i utviklingen av nye løsninger har resultert i en regnskapsrapport spesialdesignet for bankenes bruk; Bankrapporten. Bankrapporten kan hentes inn direkte fra Dataflyt og vi får regnskapstallene rett inn i bankens saksbehandlingssystem, såfremt kunden har gitt oss samtykke til dette, forteller landbruksansvarlig i SpareBank 1 SMN, Anja Gotvasli.

Landbrukets Dataflyt anbefaler er et digitalt veinett for sending og mottak av data som gjør hverdagen for bonden enklere. Og som gjør at banken enkelt kan hente regnskapstall, og slipper å legge disse manuelt inn i for eksempel lånesaker.

Les også: Det er landbruk vi er gode på i Trøndelag

Knallstart for Landbrukets Dataflyt – og stort potensial

– Vi jobber nå videre med å få hentet markedsverdiene på buskap, noe som vil øke pantegrunnlaget for bøndene siden de bokførte verdiene er langt under markedsverdier, fortsetter hun.

12.000 bønder og 350 regnskapskontor har allerede meldt seg inn, og tilbakemeldingene er svært positive. Landbrukets dataflyt gjør både landbruksrådgiveren, regnskapsføreren, og bondens hverdag enklere. Det begynner vi allerede nå å se resultatene av.

– Vi har et unik datamateriale i norsk landbruk, som vi ennå ikke har utnyttet godt nok med tanke på driftsstyring, strategivalg og optimalisering av drift og økonomi. Landbrukets Dataflyt har startet arbeidet med strukturering av data, og det blir spennende å se hva vi kan få til fremover, avslutter Gotvasli.

Info og innmelding i Landbrukets Dataflyt

I Landbrukets dataflyt samarbeider alle organisasjonene i landbruket uten å være konkurrenter, med felles målsetting om at dette skal gavne landbruket og bonden. SpareBank 1 SMN har vært involvert fra starten og er nå stolt medeier.