idékonkurranse

Har du en god idé som vil redusere plastforsøplingen?

Kan en idékonkurranse løse plastproblemet? SpareBank 1 SMN utfordrer næringslivet, gründere og forskere i Midt-Norge til å bli med i kampen mot plast. Få 100.000 kroner og hjelp av eksperter til å realisere din plast-idé! 

Merk NY søknadsfrist!

Påmelding innen 1. september

Idékonkurranse i samarbeid med NTNU og Innovasjon Norge

– Over 12 000 frivillige deltok i vår ryddeaksjon i vår, og vi samlet inn over 17 000 sekker med plast i Midt-Norge. Nå ønsker vi også å være med på å realisere noen gode idéer som kan redusere plastforsøpling, sier Siri Borthen Flatås, prosjektleder for Plastdugnaden i SpareBank 1 SMN.

I samarbeid med NTNU Technology Transfer og Innovasjon Norge, inviterer banken til en idékonkurranse. Idéer som kan bidra til å redusere plastavfallet, kan belønnes med kr 100 000 og et eget ekspertteam som vil bistå med å følge idéen videre frem mot realisering.

Les også: Årets hyggeligste budsjettsprekk

Idékonkurransen fokuserer denne gang på forsøpling og plast.

Plasten dukker opp på strender, holmer og skjær, og kommer fra både industri, havbruk og privatpersoner.

Oppfordrer bedrifter til å melde seg på idékonkurransen

Idékonkurransen retter seg mot både forskere, gründere og etablerte bedrifter i Midt-Norge, som konkurrerer i tre ulike klasser.

Idéene kan være tilknyttet både:

  • å redusere avfallet som produseres og forbrukes
  • å finne alternative løsninger til plast
  • å fange opp plasten før den havner i havet
  • å hente plast opp fra havet.

Idékonkurransen handler med andre ord om å jakte på alle typer idéer som er relevante for å kunne redusere plastproblemet i naturen.

idékonkurranse

Hvordan kan man fjerne mikroplast fra jord og hav? Kanskje DU vet hvordan?

– Vi vet at det heldigvis er mange gründere, studenter og forskere som nå har grepet tak i plastproblemet, og vi håper mange av dem nå melder seg på idékonkurransen. Samtidig er vi også overbevist om at mange industribedrifter og produsenter har både kompetanse og teknologi til å bidra i kampen mot plast, sier Siri Borthen Flatås.

Idéene må deltagerne i konkurransen ha selv, men SpareBank 1 SMN, NTNU og Innovasjon Norge stiller med eksperter som kan bistå med blant annet forretningsmodellering, markedsanalyse og rådgivning tilknyttet finansiering.

Det skal kåres inntil tre vinnere av idékonkurransen. De vil få ekspertbistand til å videreutvikle og kommersialisere idéen sin og 100.000 kroner som skal disponeres i samråd med ekspertgruppen.

Les mer og søk innen 1. september