Bedre skolestart for alle

7 tips til hvordan ALLE kan få en god skolestart

De fleste både gleder og grugleder seg til skolestart. Men så er det også noen som bare gruer seg. Det kan vi alle gjøre noe med. Her får du noen gode tips fra vår kollega og MOT-ambassadør Eldar Rønning.

– Det beste rådet er vel at man må ha det artig, og gruglede seg litt, men samtidig være snill og grei med alle, sier skilegenden.

Da MOT ble startet i 1997 var det ut av et sterkt ønske om å utvikle robuste ungdommer, som inkluderer alle. Det tror vi er nøkkelen til å skape et varmere og tryggere samfunn for andre. Og ekstra viktig er det kanskje ved skolestart, når man legger grunnlaget for hvordan året skal bli.

Slik kan du bidra til at alle får en god skolestart og hverdag

For deg som har barn som skal begynne på skolen, er det noen ting vi mener det er bra å snakke om. Og så er det også fine ting å ha med seg i voksenlivet sitt.

  1. Inkluder de du ser står utenfor
  2. Hils på alle når du kommer
  3. Vær snill med deg selv – start dagen med å si noe hyggelig til deg selv i speilet
  4. Hvis du tenker noe godt om noen, så si det til dem
  5. Inviter andre bort til deg
  6. By på deg selv og ikke vær så selvhøytidelig
  7. Opp med haka, frem med brystkassa og SMIL

– Vær opptatt av de rundt deg og vær en venn – det er det viktigste. Og vær gjerne nysgjerrig på å få nye venner og ikke bare opptatt av de du allerede har, sier Eldar.

Les også: Grenseløse Birgit Skarstein

Hold øynene åpne for det andre kanskje ikke ser

Eldar Rønning er skilegende, bankansatt og MOT-ambassadør.

MOT har tre hovedverdier, og disse handler om at man skal ha MOT til å leve (være og lede seg selv), MOT til å bry seg (vise omsorg, respekt og kjærlighet for andre) og at man skal ha MOT til å si nei (stå for egne verdier og våge å si fra).

– Følg med på om noen står mye alene og virker sjenert. Om det er noen som er utenfor så må du være litt tøff og gå bort og inkludere og prøve å gi dem muligheten til å bli med i gjengen, avslutter MOT-ambassadøren.

Trenger din skole MOT?

SpareBank 1 SMN har i mange år vært stolt hovedsamarbeidspartner av organisasjonen MOT. Sammen jobber vi for å bidra til gode holdninger og verdier i samfunnet.