– Å ta ett steg av gangen er utrolig viktig for oss

På halvannet år har de gått fra å starte Moldes første foodtruck til å åpne restaurant. For gründerne er det viktig å ikke gape over for mye med en gang.

– Det har gått så fort. Det er helt utrolig. Vi hadde en drøm om å starte noe eget, og nå har vi vår egen restaurant, som har fått enormt god respons, forteller Alejandro Alvarez og Knut Arve Vestad. Det var høsten 2016 de fikk drømmen om å starte sin egen foodtruck.

– Vi fant en truck på nettet som var helt perfekt for oss, både i utstyr og i pris. Da tok vi kontakt med Sparebank 1 SMN, som hjalp oss å lage en forretningsplan og definere prosjektet vårt. I løpet av to måneder var alt klart, slik at vi fikk kjøpt trucken, forteller Alvarez.

Lærte mye

De to kokkene har mye erfaring på kjøkkenet, men de hadde ingen erfaring med å drive eget firma.

– Vi hadde en god dialog med banken, og vi lærte utrolig mye den høsten. Banken hjalp oss med det vi trengte for å ting i gang, og bidro til å utvikle prosjektet vårt, forteller Vestad.

Les også: Har overlevd over 150 år i en bransje i enorm utvikling

Eksplosiv økning

– Vi begynte tidlig på vinteren å bruke sosiale medier til å spre forventninger til hva som skulle skje. Når vi åpnet var publikum nesten mer klar enn vi var sjøl, sier Alvarez med et stort smil.
De solgte ut alt de laget, allerede første dag de serverte mat fra trucken. De brukte trucken for det den var verdt, og nådde ut til mange på festivaler og i nabolag.

– Vi innså fort at vi måtte kjøpe mer kjøtt til burgerne, mer mel til brødene, og vi nådde kjapt 100 burgere om dagen når vi åpnet på Torget. Alt laget vi fra bunnen av med hver vår lille kjøkkenmaskin som vi kvernet kjøttdeig og laget brøddeig med, sier Alvarez og trekker på smilebåndet.

Fikk lokaler ved en tilfeldighet

Så hadde Sparebank 1 SMN et arrangement, hvor gutta leverte catering-mat.

– Noen av dem som smakte maten og likte den veldig godt, viste seg å være huseierne av Skippy´s-lokalet på ferjekaia. De tok kontakt ganske kort tid etter og lurte på om vi kunne være interessert i å ta over når kontrakten gikk ut med den tidligere driveren, forteller kokkene.

– Vi hadde allerede vært inne på tanken om å skaffe oss et sted med tak over hodet. Fordi mengden catering økte, og vi vet at vinteren er tøff hvis man skal drive foodtruck. Et sted med bord og stoler, slik at folk kan komme til oss, var derfor neste steg, sier Alvarez.

Bygger stein på stein

– Veggene utvendig malte vi sammen med huseieren. Det ga oss et fint samhold, og vi fikk følelsen av å gjøre dette sammen. Og så sparte det oss for mye penger, som vi kunne bruke på kjøkkenutstyr, forteller Alvarez.

En del av utstyret på kjøkkenet måtte oppgraderes, og gutta hadde svært lyst på en unik kullgrill. Prioritet nr. 1 var å legge til rette for at maten skal bli så god som mulig.

– Banken var ekstremt støttende fra første dag, jeg tror de satte pris på at vi bare spurte om det vi trengte og litt for å ha i bakhånd. Vi kunne ikke vært her om det ikke var for at Sparebank 1 SMN trodde på oss fra starten av, sier Vestad og Alvarez.

Nå som bedriften har gått fra å være en tomanns-foretak til å totalt lønne 14 personer, hvorav 5 i fast stilling.

– Det er skummelt og kjekt samtidig. Men vi driver med det vi elsker å gjøre, og vil at alle våre ansatte skal ha det på samme måte. Vi vet hvilke feil vi ikke vil gjøre, og dermed er det lettere å gjøre ting riktig, sier de.

Les også: – Å kjenne hverandre er avgjørende for å dekke behovene som dukker opp

Vil ha lokale samarbeid

Hamburgere dominerer menyen, supplert av ukas taco, salat og andre godsaker. I andre etasje eget produksjonskjøkken som brukes til å lage catering-mat.

– Vi har bred erfaring, som gjør at vi kan tilby et bredt utvalg på catering. Vi har servert treretters middag til 120 gjester i bryllup, eller tapas til mindre arrangement, sier Alvarez.

– Vi bruker råvarer fra mange lokale produsenter. Det handler ikke bare om at det er kortreist, vi bruker dem også fordi det smaker bedre. Og så kan vi få til spennende samarbeid, gjennom å utvikle gode relasjoner til andre firmaer i nærområdet, slår Alvarez fast.

– Fantastisk dyktige

Rådgiver i SpareBank 1 SMN, Berit Bøifot, var med på å arrangere bankens kundearrangementet hvor Medly-kokkene traff huseierne som de nå leier lokale av.

– Alejandro og Knut Arve er utrolig engasjerte og dyktige kokker, som også er en veldig artig kunde å jobbe med, forteller hun.
At de bygger stein på stein, ser hun på som en styrke ved bedriften deres.

Jobber med noe unikt

– Dagsfersk salat fra Molde er bedre enn salat som er pakket for to uker siden og fraktet hit fra andre steder i Europa. Samtidig hjelper de andre i nærområdet som driver produksjon i liten skala til å få bærekraft i sine konsept, sier Bøifot.

– Kvaliteten er veldig bra, de er gjennomført i det de jobber med. Det sa pang da de åpnet på fergekaia, og samarbeidet med huseierne har vært strålende. Det er positivt og givende å få jobbe med disse to, sier Bøifot.