fiolinen

Stefan fra Fræna sender buen videre

Er du interessert i å overta denne fiolinen av merket Enrico Ceruti, 1873, Cremona? I fire år har Stefan fra Fræna disponert fiolinen. Nå har han levert den tilbake, og et nytt musikktalent skal få glede av den.  

Stefan Penjin (24) er en ung og lovende fiolinist, som holder på med masterstudier i musikk ved NTNU. De siste årene har han fått muligheten til å spille på et kvalitetsinstrument som eies av SpareBank 1 SMN. Fiolinen lånes ut til unge musikktalenter i samarbeid med TrondheimSolistene. Det er Steinar Larsen, daglig leder i TrondheimSolistene, veldig glad for.

– TrondheimSolistene tenker langsiktig rundt rekruttering, og vi har alltid en andel studenter i orkesteret. Vi er opptatt av at NTNU Institutt for Musikk klarer å tiltrekke seg de beste studentene, hvor de fleste gis muligheten til å spille med TrondheimSolistene gjennom hele studietiden. Samarbeidet med banken om Cerutifiolinen bidrar til å motivere talentfulle strykere til å velge Trondheim framfor et annet studiested, sier han.

Les også:
Kjærlighet ved første strøk

Ble gode venner med fiolinen

fiolinen
Stefan Penjin har nå disponert instrument i fire år, og han forteller at det har betydd mye for ham å få spille på SpareBank 1 SMN sin fiolin.

– Plutselig fikk jeg mulighet til å spille på et fantastisk instrument, noe som ga meg enda større motivasjon og glede. Det er veldig viktig å spille på et instrument av god kvalitet, for man vil ikke føle at man kjemper mot fiolinen, men heller at man samarbeider. Etter litt tid ble jeg godt kjent med Cerutien, og siden da har vi hatt mange flotte år sammen, sier han.

Stefan har nå gått til anskaffelse av sitt eget instrument. I tillegg til studier og spill for TrondheimSolistene, er Stefan med i Bovinkvartetten. I løpet av september slippes platen «Minimal», som er et spennende prosjekt der Stefans strykekvartett samspiller med Sondre Ferstad sin jazzkvartett, og dermed forener to viktige sjangere for musikkbyen Trondheim.

Hvem blir den neste som får stryke buen over fiolinen vår?

TrondheimSolistene har nå startet en prosess hvor de, sammen med strykelærerne på NTNU, vil bestemme hvem som får overta instrumentet.

– Dette er et positivt, hyggelig og motiverende arbeid, sier Steinar Larsen i TrondheimSolistene.

– Vi ønsker Stefan lykke til videre, og håper at instrumentet har vært til nytte og inspirasjon for ham i utviklingen som musiker, sier konsernbanksjef Eli Arnstad i SpareBank 1 SMN. Hun er spent på hvilket musikktalent som blir den neste som skal få låne fiolinen.

SpareBank 1 SMN bruker hvert år betydelige deler av overskuddet til å støtte gode formål i Midt-Norge. Vårt mål er å stimulere til en bærekraftig utvikling og bidra til at vår region blir et enda mer attraktivt sted å virke og bo. I 2002 ervervet banken en fiolin av Enrico Ceruti, 1873, Cremona. Hensikten var å låne kvalitetsinstrumentet ut til unge talent, og gi dem mulighet til å realisere hele sitt potensial. Instrumentet lånes ut i samarbeid med TrondheimSolistene.