Studenter kjempet om tur til Silicon Valley

120 trondheimsstudenter konkurrerte i år i Gründerjakten. Vinnerlaget hadde et gruppenavn som forklarte litt av seieren.

Gründerjakten er et arrangement i regi av studentforeningen Start NTNU, og gikk i år av stabelen torsdag 13. september. Som vanlig var banken vertskap for arrangementet, som banken har støttet i mange år.

Full konsentrasjon i case-løsningen. Foto: Start NTNU

Målet med konkurransen er å inspirere studenter og gjøre dem nysgjerrig på entreprenørskap. Studentene jobber i team på fem personer for å løse caseoppgaver fra ulike bedrifter.

Ønsker å så gründerfrø

– Gründerjakten skal inspirere studentene til å satse på egne ideer, og kanskje i fremtiden velge en litt annen karrierevei enn den tradisjonelle. Vi ønsker at studentene skal se verdien av å angripe problemstillingene med et åpent sinn og vri deres eksisterende tankegang. Forhåpentligvis klarte vi å så noen «gründerfrø» under torsdagens arrangement, sier prosjektleder Maija Johanne Jakobsen fra Start NTNU.

Les også: Charlotte råder gründere til å leke mer

Bedriftene som stilte med case i år var Peil, Last Call, Vizflex og Regionalt senter for fedmeforskning og innovasjon.

– Det var utrolig gøy å se det store engasjementet og samholdet som gruppene viste under caseløsningen og pitchingen. Jeg tror bedriftene som deltok ble overrasket over kreativiteten på de gode løsningene som ble presentert – alle med utgangspunkt i problemstillingene de selv hadde lagt fram, forteller Maija Johanne Jakobsen.

Hovedvinneren av hele konkurransen ble teamet som kalte seg «Friends»: Marie Sibbern, Magnus Petterteig Mo, Tobias Borge Døhl og Helene Wiese.

Teamnavnet ser ut til å ha vært særdeles passende. Her er nemlig juryens begrunnelse:

Studentene har i kveld overgått våre forventinger både ved kreativitet og ideer. Vinnerlaget viser evne til å forstå problemstillingene og kommer med gjennomførbare og ikke minst kreative ideer. Ofte starter gründere med et problem, eller en teknologi, men juryen la spesielt merke til samholdet og gruppedynamikken til vinnerlaget.

Friends fikk en fantastisk premie for innsatsen. Teamet skal få reise til Silicon Valley, og skal der få hente inspirasjon og motivasjon til å fortsette en grunderkarriere.