– Det handler om å prestere sammen

Banksjef Beate Skillingstad har et ærlig ønske om å hjelpe kundene sine til å ta gode valg. Da kommer erfaringer fra håndballbanen godt med.

– Det handler om å prestere sammen – som et lag.

Beate Skillingstad er banksjef og kapitalrådgiver og i Ytre Namdalen. I rollen som kapitalrådgiver hjelper hun kunder som har penger til overs med å få avkastning på dem, enten det er privatpersoner eller bedrifter. For å kunne gjøre det, er tillit viktig.

– Den viktigste rollen jeg har som kapitalrådgiver er å være nær kundene og så trygg på deres behov at jeg kan gi gode råd, forteller hun.

For å kunne være det, bruker hun mye av erfaringen sin fra håndballbanen. Hun har vært trener for alle sine barn gjennom mange år og har selv vært aktiv i idretten.

Les også: Kapitalrådgiver Kåre brenner for at du skal nå dine mål

 

BRUKER ERFARINGER FRA HÅNDBALL: Banksjef og kapitalrådgiver Beate Skillingstad bruker erfaringer fra håndballbanen i rollen som kapitalrådgiver.


Må holde seg oppdatert

– Også i håndballen er tillit viktig. Det handler om å være nært spillerne, og spillerne må ha tillit til meg. Samtidig handler det om å være en del av et lag hvor prestasjon ligger i bunnen. Da har man lyst til å være god, lyst til å forbedre seg. Vi går på trening for å bli bedre. Det gjør vi på jobb også, sier Beate.

Hun valgte å bli kapitalrådgiver fordi hun interesserer seg for penger og synes det er artig å følge med på hvordan markedene fungerer. Da er det viktig å holde seg oppdatert.

– Jeg må holde meg oppdatert på finansnyheter. Markedene kan svinge mye, ofte på kort sikt, da er det viktig for meg å følge med fordi kunden gjerne får med seg den samme nyheten også. Da må jeg være klar for å gi råd, forteller Beate.

Les også: Slik fungerer kapitalrådgivning

STOR INTERESSE: Beate Skillingstad valgte å bli kapitalrådgiver fordi hun interesserer seg for penger og synes det er artig å følge med på hvordan markedene fungerer.

 

Stor respekt for kundens verdier

Hun har stor respekt for verdiene kunden har skapt.

– Det jeg gir råd om er sparepengene eller penger som en kunde har tjent og det skal man ha stor respekt for. Da er jeg en god rådgiver, forteller Beate, som har stor interesse for kundene sine og har et ærlig ønske om å hjelpe dem til å gjøre gode valg. Hun synes det er viktig som bank å være til stede og tilby god rådgivning til kunder som har det behovet.

Som kapitalrådgiver avdekker hun først kundens behov, før hun lager en skreddersydd finansplan som blir til en portefølje. I Ytre Namdalen har hun privatkunder, men først og fremst kunder fra havbruksnæringen.

Les også: Nyttige råd for sparing

KUNDER I HAVBRUKSNÆRINGEN: Beate har mange kunder fra havbruksnæringen i Ytre Namdalen.

 

Må levere

Fisk står for store deler av verdiskapingen i Ytre Namdalen og har gitt dem inntekter i mange år. Beate forteller at de har flere veldrevne selskap med offensive eiere som driver godt og har flinke medarbeidere. Noe som igjen fører til knoppskyting og verdiskaping rundt, og et levende samfunn hvor folk har lyst til å bo, mener hun.

– Fisk er viktig for Ytre Namdalen, og det har det vært over lang tid. Men det er alltid en usikkerhet i det med fisk. Har du behov for kapital en gang fram i tid så må du ha det liggende klart slik at du kan bruke den for å sikre videre drift av bedriften din eller familien din, mener kapitalrådgiveren.

Beate mener at det er viktig å være offensiv og tørre å ta sjanser som kapitalrådgiver. Det er da man lykkes.

– Også må man levere. Hvis man ikke leverer, så får man ikke tillit. Vi tjener penger også setter vi bort pengene for trygghet. Trygghet for fremtiden.

 

LEVENDE SAMFUNN: Verdiskapingen fra fisk er med på å skape et levende samfunn hvor folk har lyst til å bo, mener Beate.

Kontakt meg om kapitalrådgivning