Kåre brenner for at du skal nå dine mål

Kåre legger til rette for at andre skal skinne, både på volleyballbanen og som kapitalrådgiver.

På volleyballbanen lærte Kåre Helvik Morken å ta raske avgjørelser under press og jobbe langsiktig og strategisk mot hårete mål. Dette har han tatt med seg inn i jobben som kapitalrådgiver i SpareBank 1 SMN Ålesund.

– Som kapitalrådgiver må du ha inngående kjennskap til finansmarkedene. Du må ha god teoretisk bakgrunn for å kunne forklare de økonomiske sammenhengene i samfunnet. Fremfor alt må du like å skape resultater for andre, forteller han.

Det var som samfunnsøkonomi-student ved Universitet i Bergen Kåre fikk øynene opp for makroøkonomi, altså læren om økonomiske sammenhenger. Det ble det første steget mot kapitalrådgivning.

Les også: Slik fungerer kapitalrådgivning

 

Viktig med tillit

– Jeg synes det var veldig interessant. En av de tingene jeg får gjøre som kapitalrådgiver er blant annet å diskutere økonomiske sammenhenger i verden med kunder og andre kollegaer. Det er jeg glad for at jeg får gjøre hver dag, forteller han.

Kåre forteller at han bruker mye tid på å forstå kunder og måten de jobber på, og hvilke verdier de har. Å kunne så mye som mulig om kunden er en forutsetning for å kunne gi gode råd. Ikke minst er tillit et viktig stikkord.

– Når man skal ta vare på andres overskuddslikviditet, er tillit viktig. Det er viktig å ha respekt for verdiene som er skapt og det ansvaret du har fått som forvalter av dem.

Les også: Nyttige råd for sparing

BRUKER ERFARINGER: Kåre får bruk for sine erfaringer fra landslaget i volleyball inn i jobben som kapitalrådgiver i SpareBank 1 SMN.

Relevant for alle bransjer

Kåre forteller at en typisk kunde har kompleks økonomi med stor overskuddslikviditet, som trenger å ivaretas på en god måte. På Sunnmøre er det typisk shipping- og offshoresektoren som har behov for kapitalrådgivning.

– Men vår kunnskap er relevant for alle mulige bransjer. Kundene våre er både selskaper, offentlig sektor, stiftelser og formuende privatpersoner. For dem er det også viktig at vi er tilstede lokalt. Vi skaper ikke bare verdier for bedriftene, men vi skaper også trygghet for de ansatte og deres familier.

Kåre forteller at han er dedikert i jobben sin og bruker mye tid på oppfølging og rådgivning til sine kunder. Å skreddersy finansplaner til hver enkelt kunde er en stor del av jobben, og han gir seg ikke før de lykkes – sammen.

RELEVANT: Kapitalrådgivning er relevant for alle mulige bransjer. På Sunnmøre er det typisk shipping- og offshoresektoren som har behov for kapitalrådgivning.

Vil lykkes sammen

– Det å lykkes sammen som et lag er en utrolig følelse. Når du først har opplevd det, har du lyst til å oppleve det gang etter gang etter gang, mener han.

Å få andre til å skinne var en viktig motivasjon for å bli kapitalrådgiver.

– Det er ikke så viktig for meg å oppnå mine mål personlig hvis ikke de rundt meg gjør det samme. Jeg synes det er veldig gøy å være en del av noe stort, men sammen med andre. Og når alle sammen lykkes, har vi det gøy sammen. Det er noe jeg har tatt med meg fra idretten tror jeg, avslutter han.

Kontakt meg om kapitalrådgivning