talentstipend

7 spørsmål og svar om talentstipend

Søknadsfristen for SpareBank 1 SMN Talentstipend nærmer seg. Har du et talent innenfor kultur, idrett eller samfunn?  Eller kanskje du kjenner en ung talentspire? Da kan du søke, eller tipse noen du kjenner. Her er svar på de 7 vanligste spørsmålene vi får om talentstipend. 

Siden 2003 har banken delt ut over ti millioner kroner i talentstipend, fordelt på over 400 talenter. Det er en ære for oss å få mulighet til å formidle talentenes stå-på-vilje og tæl til alle som bor i Midt-Norge. Ikke nøl med å sende inn din søknad – kanskje er det akkurat deg vi leter etter?

Søk her innen 10. desember

1. Hvorfor deler banken ut talentstipend?

Historien er full av ”de sa det ikke var mulig”-øyeblikk, der skepsis er gjort til skamme og drøm har blitt realitet. Felles for alle disse øyeblikkene er at noen har heiet fram folka bak ideen. Med SpareBank 1 SMN Talentstipend ønsker vi å heie på unge talenter i vårt nabolag. Vi går så langt som å si at vi i SpareBank 1 har heiing som en del av vårt DNA. Vi er til for å være en viktig støttespiller for de som jobber mot et mål. Enten målet er et eget hjem for familien eller en OL-medalje rundt halsen. Vi vil at folk skal lykkes.

Som lokal og regional sparebank, har vi også en fantastisk mulighet til å kunne gi noe tilbake til Midt-Norge. Hvert år deler vi vårt overskudd med lokalsamfunnet vi tilhører, og støtter gode formål innen kultur, idrett, humanitært arbeid og nærings- og samfunnsutvikling. Med SpareBank 1 SMN Talentstipend kan vi løfte frem, utvikle og inspirere unge, lokale talenter, slik at de lettere kan nå sine mål.

Hovedvinnere talentstipend 2018

Ibrahim Fazlic, Marie Jacobsen Lauvås og Bjørn Magnussen fikk hovedstipendene i SpareBank 1 SMN Talentstipend i 2018.

2. Hvordan er søknadsprosessen?

Fyll ut søknadsskjemaet innen fristen, og legg ved bilder. Merk at det kan ta litt tid å laste opp store filer. Du vil få tilsendt en e-post med lenke til å redigere søknaden frem til søknadsfristen.

Vi har tre juryer som består av fagpersoner innen de ulike kategoriene (kultur, idrett og samfunn), samt ansatte i SpareBank 1 SMN. Juryen vil gå gjennom alle søknader, og innstillingen skal være klar i løpet av februar 2019. Svar vil bli gitt etter dette.

Vi mottar mange søknader hvert år. Dersom du ikke når opp denne gangen, er du velkommen til å prøve igjen.

3. Hvem kan søke om talentstipend?

Vi ser etter unge talenter i aldersgruppen 18-30 år, med tilhørighet til Midt-Norge. Man kan søke om stipend i kategoriene kultur, idrett eller samfunn. Du kan være f.eks. idrettsutøver, musiker, forskerspire, kunstner, gründer, danser eller festivalarrangør, for å nevne noe. Felles for våre talentstipendvinnere er stå-på-viljen og evnen til å gjøre en forskjell, og bidra positivt til lokalsamfunnet.

Les også: Her er vinnerne av SpareBank 1 SMN Talentstipend 2018

Ingrid Vingelen-Digre fikk stipend i kulturklassen i 2018.

4. Kan jeg søke selv om jeg ikke bor i Midt-Norge?

SpareBank 1 SMN har kontorer i over 40 kommuner i Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane, og vi deler ut stipend i dette området. Du trenger ikke nødvendigvis å bo her, men du må ha en tilknytning til området. Kanskje er du oppvokst her, men har nå flyttet til et annet sted for å studere.

SpareBank 1-alliansen består av 14 selvstendige banker rundt omkring i landet, så undersøk gjerne hvilke stipendordninger som finnes der du bor. Her er noen eksempler på andre talentstipendordninger i SpareBank 1:

Talentstipend – SpareBank 1 Nord-Norge

Talentstipend G9alt – SpareBank 1 SR-bank (Sør- og Vestlandet)

Talentstipend – SpareBank 1 Østlandet

5. Hvem kan søke talentstipend i kategorien for samfunn?

Samfunnsklassen er tiltenkt unge talenter innen forskning og utdanning, ildsjeler, gründere, de som har de gode idéene og som får ting til å skje.  Vi ser for eksempel etter deg som er engasjert i innovasjon, samfunns- og næringsutvikling,  deg som har fått viktige ting til å skje i ditt lokalsamfunn, har startet opp ny virksomhet eller oppnådd svært gode resultater i din utdannelse.

Les også: Sarah vant stipend for unge som utgjør en forskjell

6. Hva ser juryen etter?

Juryen ser etter talenter som banken kan være med å heie på i videreutviklingen av sitt talent. Vi leter også etter dem som kan gjøre noe ekstra for å  inspirere i vårt lokalsamfunn.

Vi forsøker gjerne å finne dem som er i utvikling, som er på trappene av noe større, og som vi tror kan slå ut i full blomst med riktig backing, innsats og motivasjon. Vi ønsker å heie frem talentene våre videre, og legger vekt på at stipendet fra banken kan være et bidrag i talentutviklingen.

Les også: Hva har Johannes, Charlotte og Birgit til felles?

7. Hva får vinnerne av talentstipend?

Det deles ut et hovedstipend på 50.000 kroner i hver klasse (kultur, idrett og samfunn). I tillegg deles det ut rundt 20 stipender på 20.000 kroner, på tvers av de tre klassene.

Stipendvinnerne inviteres til en talentsamling i Trondheim lørdag 30. mars 2019, med inspirasjon og mulighet for å lære av andre talenter. Deretter blir det en høytidelig stipendutdeling med etterfølgende festmiddag for talentene og deres gjester. Gjennom denne markeringen ønsker vi at talentene skal oppleve å ha fått en ny heiagjeng, både blant oss i banken og gjennom de andre stipendvinnerne.

Talentvinnerne fikk en ny utfordring på talentsamlingen i 2017