Slik unngår du bilbulking i julestria

Dagene rett før jul er det dobbelt så mye småbulking som ellers i året. Med noen forholdsregler slipper du å kjøre julen inn med bulket bil. 

Det er hektisk i julestria, og det kan gå fort for seg når tankene er plantet på gaveshopping og julemat som skal inn i hus. 22 desember er den verste dagen i året, men også 21. og 23. desember er dager vi bulker mer enn resten av året. Det er særlig i storbyene Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger at bulkeulykkene skjer.

Julestresset og hektisk siste liten-aktivitet er helt klart årsaken, så her gjelder det å ta det med ro.

Les også: 6 tips til kjøring på glatt føre

Her er våre råd for å komme gjennom julehandelen uten en julebulk.

  1. Parker langt unna inngangen: Tallene viser at småbulkingen ofte skjer i trange parkeringshus, eller på overfylte parkeringsplasser. Parkerer du litt lenger unna, der det er større plass, står du tryggere.
  2. Vær obs ved rygging: Uhell ved rygging er det mange av på bulkedagen.  De fleste av oss parkerer med fronten inn først – og rygger når vi skal ut igjen. Gjør heller omvendt! Etter en lang handletur er man gjerne sliten og uopplagt, og da skjer det lettere uhell…
  3. Stress ned: Selv om du har mye gjøre, er det ingen grunn til å sette opp farten. Visste du at du bare sparer 40 sekunder pr mil på å kjøre i 100 heller enn i 90 km i timen.
Flytt bilforsikringen din til oss

Ha ei trygg førjulstid!