Vipps inngår samarbeid med den kinesiske betalingsplattformen Alipay

I dag ble det kjent at Vipps inngår et samarbeid med Alipay. Dette gjør at norske brukersteder kan motta betaling med QR-koder for kinesiske turister. Samarbeidet betyr også at Vipps vil åpne opp for betaling i utlandet første halvår neste år.

– Vi lanserer i Bergen, og det gjør vi fordi andelen kinesiske turister til byen øker. 40 brukersteder er allerede klare for Alipay gjennom vårt samarbeid der. Oslo står for døren i januar, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps.

Åpner for utenlandsbetaling

Gjennom samarbeidet får Vipps viktige strategiske muligheter sammen med Alipay, der de samarbeider om det felles formatet på QR-koden, og vil bruke deres standard for kodene. Samarbeidet betyr også at det endelig vil bli åpnet for betaling med Vipps i utlandet første halvår neste år. Det er da europeiske land som står for døren.
– Dette er en veldig gledelig utvikling. Finske ePassi er også en del av samarbeidet, og de er allerede til stede med QR-betaling i Sverige, Finland, Estland og Spania. Der åpner Vipps opp for at de finske brukerne kan betale gjennom Vipps sin løsning i Norge, og Vipps-kundene får bruke deres løsning i Finland veldig snart, sier Tore Haarberg, direktør for betaling i SpareBank 1 Banksamarbeidet.

Enklere for brukerstedene

Ved å inngå et samarbeid med Alipay ønsker Vipps også å gjøre det enklere for norske brukersteder å motta betaling og markedsføre seg mot kinesiske turister.
– Alipay er den mest populære appen i Kina med 700 millioner brukere. Norske restauranter, butikker, hoteller og turistdestinasjoner får enklere nådd ut til den stadig økende andelen kinesiske turister til Norge. De har også muligheter til å selge varer via netthandel til turistene de har nådd ut til i etterkant av oppholdet i Norge. Vår pris til disse brukerstedene er konkurransedyktig, avslutter Hanne Kjærnes i Vipps.