Eldar Rønning er vår nye privatøkonom

Eldar Rønning (36) er ansatt som ny privatøkonom i SpareBank 1 SMN. Rønning har siden han la opp som langrennsløper i 2016 hatt ulike funksjoner i banken, deriblant to år som finansrådgiver.

– Jeg gleder meg stort til å ta fatt på denne utfordringen. Som bankens privatøkonom skal jeg drive folkeopplysning som kan bidra til å gi folk bedre råd. Et mantra for meg er å snakke enkelt og forståelig, samme hvor komplekse tema som tas opp, sier Eldar Rønning som snart er i gang for fullt.

– Denne uka er det fullt program med NM på ski i Meråker, hvor SpareBank 1 SMN er hovedsponsor. Deretter kaster jeg meg uti den nye rollen. Første post på programmet er å møte elever på Charlottenlund videregående skole. Det ser jeg fram til, sier 36-åringen som skal fortsette som finansrådgiver i SpareBank 1 SMN parallelt med rollen som privatøkonom. Han er i ferd med å fullføre en bachelor innen økonomi, organisasjon og ledelse. Fra før har han en bachelorgrad innen idrett.

Les også: Fast eller flytende rente på boliglånet? Privatøkonomen har svaret

Privatøkonomen blir en del av et nytt ekspertteam

Ekspertlaget består av (f.h.) privatøkonomen Eldar Rønning, småbedriftsøkonom Johanna Aaker Lindstad, og boligøkonom Jan Håvard Valstad.

Ekspertlaget består av (f.h.) privatøkonomen Eldar Rønning, småbedriftsøkonom Johanna Aaker Lindstad, og boligøkonom Jan Håvard Valstad.

Eldar Rønning går inn i et nyopprettet ekspertlag i SpareBank 1 SMN, som også består av boligøkonom Jan Håvard Valstad (36) og småbedriftsøkonom Johanna Aaker Lindstad (34). Begge er utdannet siviløkonom og har flere års fartstid i SMN-konsernet. Valstad er i tillegg til sin nye rolle analysesjef i EiendomsMegler 1 Midt-Norge, mens Aaker Lindstad er avdelingsleder i SpareBank 1 SMN Regnskapshuset.