Exero har tatt steget fra idé til marked – her er Spike!

Endelig kan vi vise alle hva vi har jobbet så hardt med å utvikle de siste to årene! Det sier gründer Solveig Christensen i Exero stolt på lanseringsdagen til produktet Spike. 

Oppstartsselskapet Exero Technologies gikk helt til topps i SpareBank 1 SMN sin gründerkonkurranse høsten 2017, med produktet Spike. Et drøyt år senere er de unge gründerne klar for å slippe «babyen sin» ut på markedet.

Les også: Kjelken Spike ga 250 000 kroner i SpareBank 1 Startstøtte

– Spike er et helt nytt sportsutstyr på hjul, som muliggjør aktivitet ute i naturen på en ny måte for personer med funksjonsnedsettelser, forteller Solveig Christensen, økonomiansvarlig og gründer i Exero.

Spike er stødig og har et sporty design. Støtdempere og kraftige hjul gjør den egnet for ulendt terreng. Foto: Lasse Roxrud Farstad, Eggs Design.

Exero gikk fra studentgründere til full satsing

Sammen med fire medstudenter på NTNU, startet Solveig Christensen selskapet under studiene i 2017. Siden da har teamet utviklet produktet som skal bidra til økt aktivitet blant personer med funksjonsnedsettelser, og bestemte seg for å satse videre på produktet etter endt studietid.

– Vi takket nei til sikker inntekt, og investerte heller mer i selskapet for å kunne fortsette med dette. Vi hadde et sterkt ønske om å bygge opp et selskap fra scratch og skape noe nytt, sier Christensen.

Over 100 unike utøvere har testet Spike, og bidratt til utviklingen av produktet.  Det har vært viktig å sikre at produktet både kan individuelt tilpasses hver enkelt, men også være produksjonsvennlig å lage. Christensen forteller at det ligger krevende ingeniørarbeid bak utviklingen, og Exero har involvert brukere og kunden NAV Hjelpemiddelsentral fra dag én.

– Med så mange positive tilbakemeldinger fra de som har testet Spike, og ikke minst en avtale med NAV på plass, var det egentlig ikke noe annet alternativ – vi måtte bare få Spike ut på markedet!

Her presenterer Solveig Christensen en tidligere modell av Spike, under gründerprisutdelingen Innovator høsten 2017. Designet er forbedret og videreutviklet underveis, i tett dialog med brukerne.

Viktig at noen trodde på oss!

Nå har selskapet fastsatt produksjon med både norske og internasjonale aktører, og er klar for lansering. Gründerne i Exero ser frem til å hjelpe mange til en mer aktiv hverdag.

– Vi gleder oss til å se mange få glede av Spike. Det å kunne skape noe nytt i denne bransjen, som i tillegg kan bidra til en så stor endring i hverdagen til folk, har vært en stor motivasjonsfaktor, sier Solveig.

Hun beskriver også støtten fra banken som viktig for å kunne følge Spike videre fra idé til lanseringsklart produkt.

Høsten 2017 jublet Exero Technologies for SpareBank 1 Startstøtte. Drøyt et år senere kan de juble for lanseringen av sitt første produkt. Fra venstre: Nicoline Bergh, Solveig Christensen, Bendik Fon og Mathias Berg. André Johnsen var ikke til stede da prisen ble utdelt. ​

– Det at noen hadde troen på oss og ga oss støtte i en så tidlig og kritisk fase, var veldig viktig! Det bidro med egenkapital, men det har også betydd mye for motivasjonen å bli sett og anerkjent, sier hun.

Exero har fått støtte fra både SpareBank 1 SMN, Forskningsrådet og Innovasjon Norge. I tillegg har også Solveig Christensen mottatt SpareBank 1 SMN Talentstipend for sitt gründertalent.

Les mer om Exero Technologies og Spike på deres hjemmeside: www.exerotech.com

Inspirert? Her er alt du trenger når du skal starte for deg selv -->