Slik får du en stressfri og billig vinterferie - privatøkonom Eldar Rønning sine beste tips

Slik får du en stressfri (og billig) vinterferie

Vinterferien er rett rundt hjørnet, og alt er tilrettelagt for fine dager med bikkja, vennene, kjæresten eller familien. Men etter en jul med litt høyere utgifter enn normalt er kanskje lommeboken slank. – Det går helt fint, sier privatøkonom Eldar Rønning. Her er hans beste vinterferie-tips til deg som er på litt stramt budsjett.

-Å være hjemme å ha fri er jo veldig behagelig. Her har vi alt vi trenger, og vi slipper å bruke tid på å pakke og planlegge. Fordi det blir jo ofte litt stress og mas med å dra på tur, sier han.

Alt du trenger er egentlig i nærheten

Selv om du velger å være hjemme, så betyr ikke det at du ikke kan oppleve noe på dagen.

Privatøkonom Eldar Rønning synes det er best å være hjemme i vinterferien.

Privatøkonom Eldar Rønning trives best med å være hjemme med familien i vinterferien.

– Midt-Norge har flust av nydelige skiløyper og slalåmbakker. Uansett hvor du bor så finnes det turterreng og plasser for fine utflukter. Mange steder er det offentlige skøytebaner, eller i det minste en nærliggende park hvor både store og små kan kjøre akebrett og ta en kakaopause, smiler Rønning.

Det ikke bare utrolig deilig å kunne være ute på dagtid, men det er godt for kroppen å få litt aktivitet. Særlig kanskje for de av oss som jobber på kontor eller studerer til vanlig. Så det er fint om du kommer deg litt ut, selv om du blir hjemme i ferien. Hvis du er usikker på hva du skal ta deg til, så finnes det råd.

– Sjekk med kommunen der du bor om hva som skjer i vinterferieuka. Mange kommuner arrangerer nemlig forskjellige aktiviteter for både små og store, og mange lag og foreninger gjør det samme, sier han.

Les også: Klar for vinterferien? Her er sjekklisten

Privatøkonomens 5 beste tips til vinterferie på budsjett

Hvis du likevel kjenner at det ikke holder å kose seg hjemme, så kan du slappe helt av. Fordi det er mulig å få til å reise bort i vinterferien selv om du er på et litt tight budsjett.

 1. Utnytt hyttene du har tilgang på
  Mange har hytter de kan låne av utvidet familie, venner, jobben, fagforbund, eller annet. Bruk dem!
 2. Leie hytte på nett
  AirBnB blir stadig mer populært, også på utleie av hytter rundt om i Norge. Men det er også mange andre som driver med utleie av hytte. Og prisene er ofte fine, særlig hvis man spleiser med flere.
 3. Utnytt turisthyttene – og få med opplevelsen på kjøpet
  Vi er jo omringet av verdens vakreste natur, og her finnes det mange turisthytter i forskjellige prisklasser. Med medlemsskap i DNT eller Trondhjems Turistforening får du tilgang på ubetjente og selvbetjente hytter til en veldig fin pris, midt i noe av det beste Norge har å by på.
 4. Har du bil så er det også mange steder å dra på dagstur
  Kjør en tur til for eksempel Røros, Åre eller Oppdal. Her går det fint an å legge inn tid til en kinotur, en tur i bassenget, eller et kafébesøk. På slike steder finnes det også muligheter til å leie utstyret du trenger for å komme deg i slalombakken eller ut i naturen. Velg aktiviteter alt etter hva som passer deg og lommeboken din.
 5. Besøk noen du ikke har sett på en stund
  Mange har familiemedlemmer eller barndomsvenner som bor et annet sted. Et besøk nå når du har fri kan gi gode samtaler og minner for livet, uten å koste mye.

– Viktigst er det kanskje at du utnytter muligheten til å være sammen med de du bryr deg om. Og ikke la noen presse deg eller gi deg dårlig samvittighet om du velger en vinterferie på budsjett. Det å være smart med penger er ingenting å skjemmes over, avslutter privatøkonomen.

Les også: Slik unngår du sjokkregning fra strømselskapet i vinter

Uansett ferie – husk disse tre!

Før du reiser noe sted, så er det greit å ha disse tre tingene i orden:

Last ned mobilbanken nå