Hurra, vi vant! – SpareBank 1 SMN kåret til årets samfunnsengasjement

SpareBank 1 SMN sitt prosjekt Plastdugnaden 2018 gikk av med seieren i nasjonal kåring av årets beste samfunnsengasjement.

– Å bli nominert i kategorien for årets beste samfunnsengasjement i Sponsor- og Eventforeningens prisutdeling, var en utrolig hyggelig anerkjennelse og klapp på skulderen til alle som bidro til Plastdugnaden i fjor. At vi i tillegg gikk helt til topps, er helt fantastisk hyggelig! Dette viser kraften som ligger i å være en lokal sparebank som støtter og utvikler sitt lokalsamfunn, sier en storfornøyd prosjektleder, Siri Borthen Flatås.

Hun var med på å ta imot prisen på vegne av banken på en prisutdeling i Oslo onsdag kveld. Der benyttet hun anledningen til å utfordre næringslivet og andre sponsorer til å bidra i kampen mot plastforsøpling.

– Alle kan og må være med å gjøre litt, var det tydelige budskapet.

Takketale må til når man vinner pris! Foto: Christoffer Krook

Deler prisen med frivillige og renovasjonsselskaper i Midt-Norge

Plastdugnaden vekket et enormt engasjement over hele regionen. Over 12.000 frivillige samlet inn nær 180 tonn plast fra naturen i Midt-Norge.

Gutter Vika 2005 Spjelkavik IL var blant de mange hundre frivillige lagene som deltok i Plastdugnaden. Foto: Spjelkavik IL

– Vi er utrolig takknemlig overfor alle som bidro. Denne prisen deler vi med alle lag, foreninger, skoler og barnehager i Midt-Norge som plukket plast i vår aksjon, og vi sender også en stor takk til renovasjonsselskapene som hjalp oss med å ta hånd om avfallet. Vi takker også våre ansatte på 48 lokalkontor rundt omkring i vår region, som gjennom denne aksjonen har vist at SpareBank 1 SMN er mer enn en bank, sa Siri Borthen Flatås da hun tok imot prisen.

Fra juryens begrunnelse:

Plast- og miljøtiltak i hele Trøndelag og på Nordvestlandet

«Genialt, enkelt og et viktig tiltak mot plastforsøpling» sto det i nominasjonen, og juryens fulle begrunnelse var som følger:

«Vinneren av Årets Samfunnsengasjement tar klimautfordringene på alvor. Gjennom vinnerens arbeid med gaver, som hvert år bidrar med betydelige beløp til det beste for samfunnet, ble lokale idrettslag og frivilligheten invitert til å tjene penger på å samle plast fra naturen. 

Vinneren benytter også overskuddet til å støtte prosjekter og idéer som bidrar til grønnere løsninger, og utfordrer næringsliv og akademia på plast- og avfallsproblemer. Juryen berømmer vinneren for å bidra til å skape holdninger gjennom atferd. SpareBank 1 SMN og «Plastdugnaden 2018» er et svært godt eksempel på et enkelt tiltak som også har effekt utover selve aktiviteten. Gratulerer som vinner av Årets Samfunnsengasjement. «

SpareBank 1 SMN var ikke alene med å ha markert seg med sitt samfunnsengasjement i fjor. Det var nemlig tøff konkurranse i kategorien, fra bl.a. Obos/Kirkens bymisjon, BAMA/Norges fotballforbund og Coop/Røde Kors.

Her kan du se hvilke prosjekter som var nominert.

 

Dette var plastdugnaden

Gjennom Plastdugnaden har SpareBank 1 SMN i hele 2018 satt fokus på plastproblemet, og ønsket å bidra til å løse det enorme samfunnsproblemet. Prosjektet var i fjor en av hovedsatsingene for bankens gavearbeid.

Les også: Årets hyggeligste budsjettsprekk.