Dropp dorullsalget – Bli heller med på Sofakampen!

Trenger korpset støtte til uniformer, eller klubbkassa påfyll? Nå kan lag og foreninger søke om støtte fra banken. Her deler vi 7 tips til hva man kan gjøre for å få støtte. Vår oppfordring er: Få flere opp av sofaen!

Hvert år deler SpareBank 1 SMN sitt overskudd med Midt-Norge, og deler ut penger til lag og foreninger som trenger støtte.  Vårens søknadsrunde er nå i gang, og denne gang skal banken ta i et tak for folkehelsa. Søknader om prosjekter og utstyr som får flere opp av sofaen, vil prioriteres.

Les også: Bidrar med 5 millioner kroner til å få folk opp av sofaen

Søk om støtte innen 1. oktober

Her er 7 formål det vil være gode sjanser til å få støtte til nå:

Trenger du idéer til hva din forening kan gjøre? Her er søknadene vi venter på:

 1. Inviter til utendørs konsert 

  Vi ser for oss tubaspillere og klarinettister med fjellsko på beina, sekk på ryggen og instrumentet under armen. På toppen av turmålet venter ikke bare en fanfare, men en hel minikonsert for turfolk som slo følge på turen. Hvorfor ikke? Vi bidrar gjerne med penger til korpset som tar utfordringen og blir med på Sofakampen!

 2. Kanotur for eldresenteret

  Speider’n er alltid beredt, og har kjærlighet for både natur og folk. Hva med å kombinere dette, og få med deg speidergruppen på å gjøre en ekstra innsats for eldre i nabolaget? Kanskje er det en kanotur, eller kanskje er det tilbud om å trille rullestolen opp den litt bratte bakken til gapahuken i skogen. Tenk så hyggelig å kunne glede noen andre som ikke lenger får kommet seg ut i naturen så ofte som de kanskje ønsker?

 3. Basketballkurv til velforeningen

  Kanskje du er styreleder i Lykkebo velforening, og drømmer om å utvikle Lykkebos svar på Michael Jordan? Og hva med å arrangere Lykkebo NBA-turnering der man én gang for alle får avgjort om det er A-blokka eller B-blokka som har de sprekeste og kuleste beboerne? Basketball er en av verdens mest populære idretter, og en morsom aktivitet som alle kan delta på. Kanskje det bare er kurven som mangler?

 4. Natursti med sjakklubben

  I Sofakampen tror vi nøkkelen til et aktivt liv ligger i å bevege seg mer sammen med andre. Engasjer maleklubben, sjakklubben eller koret ditt og ta med venner, familie eller hele nærmiljøet på natursti – en morsom aktivitet for store og små. Postene kan være både praktiske, teoretiske og gi rom for kreativ og fysisk utfoldelse.

 5. Hytte-Mesterskap 2019

  Hvordan står det til med konkurranseinstinktet i hyttenabolaget? Det kan dere finne ut ved å arrangere Hytte-Mesterskap. Hvem er raskest på stylter? Hvem treffer best på blink? Hvem er kjappest i hoderegning? Mobiliser hyttenaboene og la kampene begynne.

 6. Fotosafari med fotoklubben

  Hvor tar man den beste selfien? Hvordan bruker man mobilen til å ta best mulig bilder? Hvor er det kuleste fotostedet i byen? Hva om fotoklubben arrangerer en egen fotosafari gjennom byen? Lærerikt og aktivt.

 7. Vandreteater

  Hva om historielaget og teaterlaget går sammen om å arrangere vandreteater gjennom byens gater eller historiske steder? Eller hva med å invitere til utendørs Rødhette-forestillingen ved et kjent turmål i bygda, eller underholde turfolket med små forestillinger langs stien? Hvor mange får dere med dere opp av sofaen?

Hvordan kan dere bidra i Sofakampen?

Sofakampen

Uansett om du er aktiv i korps, kor, speider’n, velforening eller idrettslag, kan alle være med på å ta i et tak for folkehelsen. Hva er din idé? Vi gleder oss til å lese søknaden fra din organisasjon.

Søk innen 1. oktober