Kjære vakre kvinne – klapp deg selv på skuldra!

Tusen takk, alle dere der ute – for en fantastisk jobb akkurat DU gjør.

I hverdagen min møter jeg damer i veldig mange situasjoner. Fra de som opplever den store kjærligheten for første gang, en mor som har mistet sitt barn, en kone som har bestemt seg for å stå på egne ben, og hun som ikke har klart å åpne posten på ett år. Uansett hvem du er, så er du en kvinne med en historie. Den historien må vi bruke til noe, for å komme oss framover.

Jeg er en dame som ikke redd for å si JA – og har dermed også utsatt meg selv for mange muligheter for å feile. Og det har jeg gjort. Kunsten er å reise seg opp igjen og bruke det som kunnskap for videre valg. Her har vi kvinner en fantastisk evne – vi har ikke genet som gjør at vi gir opp. Og det er så bra!

Vi vokser opp med gode råd og nesten litt arvelige forhold til hvordan vi  løser ting. Men sakte men sikkert utvikler vi også våre egne valg. Da jeg vokste opp var min mor hjemme med oss, mens far jobbet ute. Hun hadde en og annen deltidsjobb på veien, men hennes hovedjobb var oss.  Ingen av min mors venner hadde heltidsjobber og jeg elsket å vokse opp i et samfunn uten stress og jag. Etter hvert som vi ble eldre gikk det opp for min mor at det nærmet seg pensjon – og hva ville det si for henne? Vi kvinner har ikke vært så opptatt av å sette av til oss selv, men dette er i endring.

Kvinner sparer mer

Våre tall viser at menn og kvinner sparer like mye gjennom IPS (individuell pensjonssparing med skattefordel), men hittil i 2019 er det en overvekt av kvinner som har opprettet spareavtaler. Kvinner er altså flinkere på fast sparing av et bestemt beløp. Også når det gjelder Pensjonskonto, som ble lansert for tre år siden, er det kvinner som er mest ivrige. De senere årene har det vært en stødig økning av kvinner som oppretter Pensjonskonto.  Så langt i år har seks av ti som har opprettet en Pensjonskonto vært kvinner.

Marit Jørpeland er finansrådgiver på Verdal.

Marit Jørpeland er finansrådgiver på Verdal.

Dette er helt fantastisk! Vi lever lengre, vi er friskere og vi må derfor kunne ha mer penger når vi blir gamle. Slik at vi kan nyte livet når vi får fri og kan gjøre litt som vi har lyst til på våre eldre dager. Men den jobben må vi ikke glemme av å legge ned allerede nå, så vet vi at vi også har ivaretatt oss selv fram i tid. Det fortjener vi!

Les også: – Slik unngår kvinner å bli pensjonstapere 

Det finnes mange måter å spare på , du kan investere i bolig, hytter, lage utleie for å kunne ha ekstra å spe på med, vanlig fond, banksparing og pensjonssparing. Det viktigste er at du er bevisst det på det. Husk deg selv, husk at all den harde jobben du legger ned i dag skal DU nyte av også, ikke bare neste helg – men også i framtiden.

Ha en strålende kvinnedag alle sammen! La i dag være dagen til å feire den harde jobben du har lagt ned og gled deg til det som venter i fremtiden.

Start din pensjonssparing i dag!