Skattkammeret

Klarer vi å fylle Skattkammeret? – Gi alle barn en aktiv fritid!

Nå åpner Kirkens Bymisjon Skattkammeret i Trøndelag. Her kan barnefamilier få låne sportsutstyr helt gratis. Det er bare et problem… Utstyret mangler!

TV-aksjonen engasjerte i høst mange i Midt-Norge. Pengene som ble samlet inn til Kirkens Bymisjon, går i sin helhet til etablering av nye virksomheter som skal skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Skattkammeret er et eksempel på dette.

– Skattkammeret er en utleiesentral med sportsutstyr for barn og unge. Her ønsker vi å tilrettelegge for at alle barn skal få muligheten til å delta på fritidsaktiviteter, sier Gunhild Holten i Kirkens Bymisjon.

Visjonen til Skattkammeret er at alle barn og unge skal ha mulighet til å ha en aktiv hverdag uten en prislapp som ekskluderer fra deltakelse. Dette ønsker Kirkens Bymisjon å oppnå ved å låne ut sports- og fritidsutstyr gratis fra utlånssentralen, samt invitere barn og unge til deltakelse på aktiviteter kostnadsfritt.

Les også: Bidrar med 5 millioner kroner for å få folk opp av sofaen

Eiendomsmegler ber alle om å rydde garasjen og boden i helgen

Kirkens Bymisjon

Monica Høyden Tvedt-Mogseth jobber i Eiendomsmegler 1, og er på fritiden sterkt engasjert i Kirkens Bymisjon sitt arbeid.

Nå har ansatte i Eiendomsmegler 1 og SpareBank 1 SMN startet en innsamling av utstyr til Skattkammeret. I bresjen for innsamlingen står eiendomsmegler Monica Høyden Tvedt-Mogseth.

– Mange jeg kjenner var bøssebærer, strikket oransje skjerf  eller bidro på annet vis i høstens TV-innsamling. Flere har spurt meg om hvordan de kan være med og engasjere seg videre. Nå har vi sjansen til å hjelpe. Bli med og gjør en forskjell, få med deg naboene, finn frem utstyr barna dine ikke lenger trenger, og doner det til Skattkammeret. Da kan flere barn få delta i fritidsaktiviteter, sier Monica.

Hun jobber selv som frivillig for Kirkens Bymisjon i Trondheim, og besøker blant annet småbarnsfamilier som trenger litt ekstra støtte.

–  Jeg tror ikke vi er her bare for å tenke på vårt, og det er givende å se at det du gjør betyr noe for andre, sier Monica.

Slik kan du levere utstyr til Skattkammeret

Gunhild Holten og Anne Berit Aspli i Kirkens Bymisjon har allerede begynt å låne ut utstyr fra Skattkammeret. Nå trenger de hjelp for å kunne gi enda flere barn og unge en aktiv fritid. Foto: Ingrid S. Hultgreen/avisa Sør-Trøndelag.

Nå kan du bidra, og hjelpe Kirkens Bymisjon og Skattkammeret med utstyr. Tirsdag 2. april er det offisiell åpningsfest av Trøndelag sitt første Skattkammer, og før det må hyllene fylles opp!

– Forrige uke leide vi ut alt vi hadde av utstyr, og vi trenger mye mer. Vi vet at ett av ti barn vokser opp i fattigdom i Norge i dag, og ser at behovet for denne tjenesten er stort, sier Gunhild Holten.

Skattkammeret ønsker seg pent brukt utstyr beregnet på barn og unge i alderen 0-18 år. Her er noen eksempler:

  • Vinter (utstyr til ski, skøyter, snowboard, akebrett o.l)
  • Sommer (rulleskøyter, skateboard, badeleker o.l)
  • Sykler, hjelmer
  • Fiskeutstyr, redningsvester
  • Friluftsutstyr (telt, primus, liggeunderlag o.l)

 

Levering av utstyr Trondheim:
Fredag 29. mars stiller Kirkens Bymisjon med varebil og tilhenger i Trondheim sentrum – utenfor Litteraturhuset i Søndre gate mellom kl. 07.45 og 12.00. Her kan alle som vil bidra komme med utstyret fra helgens opprydning.

Levering av utstyr Orkanger:
Du kan også levere utstyr direkte til Skattkammeret på Orkanger. Adressen er Orkdalsveien 54, 7300 Orkanger. Åpningstider: Mandag, onsdag, fredag: 09.00- 16.00. Tirsdag og torsdag: 13.00- 20.00.

Vi håper mange tar utfordringen! Bidra med utstyr som kan gi flere barn en aktiv fritid, helt uavhengig av familiens økonomi.


Hvert år deler SpareBank 1 SMN av sitt overskudd med allmennyttige formål i Midt-Norge. Vi har over tid vært stolt partner av Kirkens Bymisjon, og bidro med å samle inn over 500 000 kroner til TV-aksjonen høsten 2018. I år har vi startet Sofakampen, og prioriterer å støtte aktiviteter og prosjekter som bidrar til å få flere opp av sofaen og i bevegelse. Ønsker du å søke om støtte i Sofakampen? Søknadsfristen er 1. april.