LO-medlem? Ikke gå glipp av disse fordelene

Er du LO-medlem, men ikke helt sikker på hvilke fordeler du har? Her er alt du trenger å vite.

– Mange av våre kunder er LO-medlemmer, og mange kjenner til den gunstige innboforsikringen som følger med LOfavør. Men hvis du tenker på totalfordelene vi tilbyr, har langt fra alle kjennskap til dette.

Det sier Harald Anzjøn, senior finansrådgiver i SpareBank 1 SMN. Her får du hans beste tips og råd til deg som er medlem av et LO forbund.

Gode betingelser for boliglån og forsikring

For det første har du gjennom LOfavør fordeler når det kommer til BSU-sparing. Her får du 0,25 % høyere rente enn i vanlige BSU-kontoer.

– På boliglån får du gunstige rentevilkår og halvt etableringsgebyr. I tillegg får du fordeler på forsikring. Du får rimeligere etableringsgebyrer, og toppforsikring er automatisk inkludert både for hus og bil, forklarer Anzjøn.

Finansrådgiveren forklarer at mange er nysgjerrig på hvilke muligheter økonomisk rådgiving kan gi for dem. Kanskje spesielt er unge i etableringsfasen interessert i å vite mer. Det kan være lurt.

Les også: De mest fornøyde forsikringskundene

En ordning for de unge

LOfavør kan nemlig være særlig gunstig for de unge.

Senior finansrådgiver Harald Anzjøn.

– Ikke bare får du gunstigere rente på BSU, men dersom du beholder BSU-sparingen din når du kjøper bolig, beholder du den gode renten videre i sparingen din, sier finansrådgiveren.

Studenter og lærlinger får også helårs reiseforsikring og ulykkesforsikring til kroner 952,- per år.

Innboforsikring har de allerede som en del av medlemskapet, og på toppen av dette er det gjerne andre forsikringer inkludert, avhengig av hvilket forbund de er medlem i, forklarer Anzjøn.

4 tips til deg som skal ta opp boliglån

Finansrådgiveren avslutter med noen tips til unge som er i ferd med å ta opp boliglån:

  • Tenk på hvordan den månedlige kostnaden på boliglånet vil påvirke økonomien din, både på dagens rentenivå og ved renteøkninger.
  • Hvor lenge du skal bo i boligen, er viktig. Det er store kostnader ved kjøp og salg av bolig, så dersom du skal kjøpe, bør du ha en plan om å bo der i minimum 4–5 år.
  • Vær bevisst hvordan økonomien din vil se ut dersom du skulle bli syk eller falle fra. Slik kan du sikre deg økonomisk med forsikringer i den grad det er nødvendig.
  • Skaff deg samboerkontrakt. Veiledning omkring eierskap i boligen er noe du bør tenke på. Det er viktig at du selv finner ut av hvordan du vil formulere og sette opp en slik kontrakt, men husk at banken kan hjelpe deg på veien.
Se alle fordelene i LOfavør