Vurderer du å selge boligen din nå? Dette bør du vite

Mange som skal selge boligen sin, sitter på gjerdet og venter på det rette øyeblikket. Kan det være nå? Jan Håvard Valstad, boligøkonom i SpareBank 1 SMN, har tatt tempen på boligmarkedet.

Det siste halvannet året har det vært mange brukte boliger til salgs i Trondheim. I løpet av de siste fem årene har volumet doblet seg. Men betyr det nødvendigvis at det er et dårlig tidspunkt å selge? Vår boligøkonom har svar.

Les også: God timing for salg av bolig før påske

Salget går godt

Valstad forteller om et generelt godt salg i Trondheim:

– Det selges mange boliger her. Vi har stor tilflytting av folk som trenger et hus å bo i. Alt i alt er markedet sunt og godt.

Boligøkonom Jan Håvard Valstad

Volumet har krympet litt de siste månedene, men det er allikevel mange boliger ute til enhver tid. Det betyr også at det kan ta noe tid å få den solgt.

– Det er så enkelt som at når det er dobbelt så mange boliger til salgs, vil det i snitt ta dobbelt så lang tid å selge hver enkelt bolig.

Les også: Fast eller flytende rente på boliglånet? 

Boligøkonomens tips

Valstad oppfordrer derfor til å ha realistiske forventninger:

– Hvis du regner med å få bud første dag etter visning, er det lett å bli skuffet. Spesielt hvis det ikke dukker opp noen i det hele tatt. Forvent derfor at det kan ta litt tid, sier han.

Skal du selge, er markedet noe bedre for familieboliger, ifølge boligøkonomen.

– Brukte eneboliger og rekkehus holder et litt høyere tempo i trondheimsmarkedet akkurat nå, sier Valstad, som har tre gode tips til deg som skal selge:

  • Start boligsalgsprosessen tidlig. Det gir megleren god tid til å presentere eiendommen til interessenter og skaffe potensielle kjøpere til visningen
  • Gå ut med riktig pris. Det er helt avgjørende for at det faktisk kommer folk på visning som er interessert i å kjøpe boligen din.
  • Smør deg med litt tålmodighet. Ta det helt med ro – boligen din vil bli solgt.

 

Vi hjelper deg med boligsalget!