Foto: Ole Martin Wold

Bolig, bil og BSU – dette er LOfavør-fordelene Fredrik (29) nyter godt av

Foto: Ole Martin Wold

Fredrik Vevang er LO-medlem med et bevisst forhold til økonomien sin. Det har åpnet mange dører for trønderen.

Hele livet har Fredrik Vevang jobbet i verksted og dagligvarehandel. Han har vært medlem av LO hele veien. Da han og samboeren trengte boliglån, var det én bank som skilte seg ut.

– Det var bare SpareBank 1 SMN som kunne tilby oss det lånet vi trengte da vi hadde behov for det, sier Vevang.

Klart beste lånetilbyder

Vevang forteller at det ikke var et spesielt stort lån de lette etter. Men at samboeren hans ikke hadde fast jobb, gjorde bankene usikre. De fleste var ikke samarbeidsvillige.

– Rentefordelene fra LOfavør gjorde et lån enklere for oss å betjene. Derfor stilte SpareBank 1 SMN opp, og den gunstige renten har fulgt oss helt til i dag. Det monner i hverdagen, sier Vevang.

Senior finansrådgiver, Harald Anzjøn er Fredriks rådgiver. Han så på mer enn parets inntekt da han betjente dem lånet.

– Vi ønsket å tilby dem boliglån fordi dette var unge kunder i etableringsfasen med et bevisst forhold til egen økonomi og oppsparte midler, sier Anzjøn.

Les også: LO-medlem? Ikke gå glipp av disse fordelene

Siden boligen var et oppussingsobjekt, ønsket de også å ta opp ekstra lån for å kunne pusse opp selv.

Senior finansrådgiver, Harald Anzjøn.

– SpareBank 1 SMN gjorde beregninger og valgte å gi oss den muligheten. Det har betalt seg, for vi har gått bra i pluss etter oppussingen, sier Fredrik.

Anzjøn forsto at det var viktig for kundene å kunne pusse opp boligen

– Det var viktig for kundene at de kunne pusse opp boligen etter kjøp uten at det påvirket økonomien deres for mye i en etableringsfase. De hadde mulighet til å stille nødvendig tilleggssikkerhet fra foreldre til selve oppussingen og da løste saken seg veldig greit, forklarer senior finansrådgiveren.

Høyere BSU-rente – billigere billån

Men det er ikke bare på boliglånet Vevang og samboeren har høstet godene av LOfavør. Hele familien er forsikret gjennom ordningen.

– I tillegg har jeg fordeler på BSU-kontoen. Der får jeg en høyere rentesats. Jeg har også LOfavør-Mastercard, som gir meg lengre utsettelse og lavere rente. Det har kommet godt med i perioder hvor jeg har trengt litt ekstra, sier han.

Ikke nok med det: 29-åringen forteller at han også har billånet hos SpareBank 1 SMN. Der var det LOfavør som ble tungen på vektskålen:

– Takket være LO-fordelen ble renten på billånet lavere her enn det jeg fikk tilbudt av forhandler, og etableringsgebyret var marginalt i forhold, sier Vevang.

– Gjennom LOfavør får kundene lavere rente. Etableringskostnaden og termingebyret er også lavere. I tillegg var det en fordel for Fredrik å kunne ha full oversikt over billånet i nettbanken, og for eksempel foreta ekstra innbetalinger dersom det skulle bli aktuelt, avslutter Anzjøn.

Sjekk hvilke fordeler du har gjennom LOfavør!