Påske i Trondheim på Studentbudsjett

Slik får du en perfekt påske – på studentbudsjett

Ikke gråt over de perfekte bildene du ser på instagram! Det er nemlig fullt mulig å få en knallpåske, som passer deg, selv på studentbudsjett (les: null-budsjett). Her får du gode tips til ting du kan gjøre i påska som ikke koster deg skjorta eller ullgenseren.

Det er mye du kan finne på, enten du er sports- og friluftsmenneske, øltørst, DIY’er eller flink student. Det handler egentlig mest om å kjenne godt etter på hva du egentlig har mest lyst til. Og så må du finne en måte å løse det på med det du har, og det som finnes tilgjengelig.

5 enkle triks for å få en knall påske på studentbudsjett:

 1. Sola er GRATIS! Finn deg en solvegg, en benk, et tak, et vindu, eller hva som helst. Ta på noen raske briller, og vend nesa mot solen. Husk solkrem!
 2. Bak boller, skolebrød, kanelboller, bananbrød, eplekake eller brownies. Fordi det er billigere enn snop, smaker digg, og er perfekt i solveggen eller som niste på tur.
 3. Plukk kvister med gåsunger og hestehov, og putt de i en vase eller i et glass der du bor. Det er en gratis og enkel måte å få inn litt gult og samtidig få kjent på vårstemningen.
 4. Kom deg opp av sofaen og ut! Uansett hvor du bor er det mange fine steder å gå på tur i nærområdet. Og med dette været så bør alle komme seg en tur utendørs. Enten det er å ta med seg sitteunderlag og bok til nærmeste innsjø, ha piknik i fjæra, ta med hengekøye i skogen, eller prøve seg på årets første bad. Det er gratis, og innmari deilig, å være ute.
 5. Sjekk events på facebook, museer, google, osv. Her finner du ting som skjer der du er, og som ikke koster noe å være med på. Kanskje skal du prøve å bli med på noe nytt, eller endelig lære det du lenge har tenkt på?

Ikke så farlig med påske?

Mange velger å jobbe i påska, slik som i andre høytider. På røde dager er det nemlig veldig gode penger å tjene, siden de fleste bedrifter belønner arbeid på slike dager med 50-100 % ekstra i timelønn. Det vil si at du kan få et ordentlig påfyll til studentbudsjettet, hvis du setter kosen til side og tar alle timene du kan få.

Les også: Her er vinnerne av SpareBank 1 SMN Talentstipend 2019

Det er også mange studenter som sitter pal med studiene gjennom påska. Det gjenspeiles nok godt på karakterene senere. Men husk at du kan ta med bøkene ut, og at det er viktig å ta jevnlige pauser, og å spise godt, for å lære best mulig.

Ting du kan gjøre i Trondheim hvis du har bypåske

  • Låne turutstyr av Trondheim Kommune eller fra NTNUI Bumerang. Du er nok ikke alene om å ikke ha utstyr i byen, og det sier seg selv at det blir dyrt å kjøpe bare for én tur. Men det er mulig å låne.
  • Gå på urban vandring med en tur om Svartlamon til Ladestien og videre til Ladekaia. Eller ta Midtbyrunden innom Bakklandet for å mate endene i Gåsaparken. Det er også veldig fint å gå til Ila forbi piren og over mot Skansen. Eller fra Ila og opp til Theisendammen, langs fossefall og skog, opp turstien langs Ilabekken. Du trenger bare vanlige klær, og det er fint overalt. Alle stedene har også mange muligheter til å ta nydelige bilder til insta eller snap.
  • Utnytt påska til å oppleve starten på våren i bymarka

   Utnytt påska til å oppleve starten på våren i bymarka

  • Utforsk Bymarka, Leinstrandmarka, Jonsvatnet, Malvikmarka og Estenstadmarka. Du trenger ikke gå langt for å finne en sweetspot å henge opp hengekøya. Laster du ned SjekkUT-appen til DNT kan du også finne mange gode turforslag, samt sanke steder. Det er også veldig trivelig å besøke serveringsstedene Grønnlia, Elgsethytta, Rønningen, Skistua og Estenstadhytta.
  • Kos med søte dyr og geitekillingerVoll gård på Moholt. De har åpen gård på søndager, også i påsken.
  • Gå på Quiz på Tyven, Ladekaia, NB6 eller Kieglekroa. Du kan også samle folk til spillkveld og shuffleboard på Boxer eller Work-Work.
  • Stikk på plantasjen for å skaffe det du trenger til å gro dine egne chilli, grønnsaks- og krydderpanter. Tiden er helt perfekt for å komme i gang med det. De har åpent, også på helligdagene.
  • Gå på museum! Sjekk ut utstillingen til Håkon Bleken på Trondheim Kunstmuseum, ta en heldag på Sverresborg Folkemuseum for å lære trøndersk historie (ute i sola!), besøk Vitensenteret for å lære noe nytt, eller bestill omvisning på Britannia Hotell for å lære litt om arkitektur. Og detter er bare en bitteliten andel av alt du kan gjøre. Go explore!

  Kjøp vinterutstyr til neste år – nå i påska

  Storsalget av vinterutstyr er i full gang! Det betyr gode muligheter for å sikre seg kupp på vinterutstyr, siden butikkene vil tømme hyllene så de får plass til sommervarene. Hovedregelen er likevel at du ikke bør kjøpe ting du ikke trenger, og at du ikke må bruke penger du ikke har. Men om du har råd, og det er noe du likevel vet du må ha til neste år, så er det smart å skaffe seg det nå.

  Les også: Slik lager du enkelt et studentbudsjett

  Her er våre tre tips til billig vinterutstyrshopping i påska:

  1. Bruk studentrabatten din! Du som er student har rabatt på en hel mengde ting. Men det kan være du må lete litt etter den. Gjør det, og spar penger.
  2. Sammenlign priser på nett – og sjekk prisutviklingen. Det er utrolig slitsomt med alt kjøpepresset og tilbudsjaget, men om du først skal kjøpe noe, så ta deg tid til å finne ut hvordan du kan bruke minst mulig penger på det. Fordi det er ofte stor forskjell fra butikk til butikk, og på fullpris og tilbudspris.
  3. Bruk MasterCard Ung på netthandel. Skulle du bli svindlet, så er det i hvert fall godt å vite at du likevel kan betale husleie og å ha noe å leve for. Men husk å ha en plan for å betale det ned kjapt, sånn at du slipper renter. Hvis du utsetter betalingen betaler du bare renter, eksempel: Effektiv rente 23,9 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1.518 kr. Totalt beløp 16.518 kr.

  Ønsker deg ei fantastisk påske på studentbudsjett!

  Mer om MasterCard Ung