Ida er turjente på sin hals, og drømmer om å ha en camper som hun kan kjøre rundt i, på jakt etter neste tureventyr

Dette er Ida – turjenta som drømmer om camper

Om Ida Kathrine Knudtzon Eriksen ikke ble født med tursko på bena, var hun ikke gammel før hun snørte dem på. Allerede som baby satt hun i bæremeisen mens faren, som var freestyle-kjører, tok backflip på ski. – Jeg har nok fått det inn med morsmelka, sier hun.

I dag er hun en del av bloggkollektivet Turjenter.no – Norges største friluftsblogg. Her, og på Instagram, deler Ida turopplevelsene sine gjennom tekst og bilder. Hun klatrer, padler og går på ski. Men det er de høye toppene hun liker aller best.

– Vi er jenter med forskjellig bakgrunn og interesser, men til felles har vi et ønske om å inspirere andre til å komme seg ut på tur, sier hun.

Mer ut av livet

Det er et behov som stikker dypt for Ida. Hun er utdannet sykepleier, og har jobbet med intensivpasienter i 9 år og på overvåkningsavdeling i to år. Der har hun sett på nært hold hvor fort livet kan snu.

– Det har gjort noe med meg. Jeg møter så mange som får livene sine snudd opp ned på minutter. Det gjør at du setter mer pris på den tiden du har. Jeg føler et ekstra behov for å gjøre så mye som mulig nå når jeg vet at jeg kan, forteller hun.

Slik gjør Ida det når hun skal bygge en campervan

Trenger ikke klatre Everest for å komme seg ut

Hun er opptatt av at Turjenter skal være til inspirasjon for friluftsmennesker med både mye og lite erfaring.

– Selv om jeg trakter mest etter de høye toppene, vil jeg få frem at det ikke behøver å være så avansert. Vi har folk i bloggkollektivet som klatrer Everest, men du kan få en herlig naturopplevelse av å gå rett opp i bymarka, eller bare noen hundre meter i nærmiljøet. Jeg håper vi klarer å treffe alle.

Selv kjipe turer er gode turer

For Ida Kathrine er hver tur en gave. Hun er den som kan skremme turkamerater med ekstatiske utbrudd over hvor vakker naturen er – eller hvor heldige de er som får oppleve den.

– Jeg får fort stjerner i øynene når jeg ser utover et landskap. Det gir meg en lykkefølelse hver eneste gang, og den unner jeg alle å kjenne mer på.

Men hva med bomturene? De finnes knapt for Ida Kathrine.

– Jeg angrer aldri etter en tur. Selv turer som ikke går som planlagt, eller de som er preget av «drittvær», kan være fine turer. Det er lærdom i dem også, sier den alltid blide turjenta.

Ida drømmer om camper

Naturen blir straks mer tilgjengelig når en kan kjøre. Og med drømmebilen ser Ida for seg at terskelen for å komme seg ut blir enda lavere. Hun har allerede turutstyret alltid klart. Men med en ferdig turbil som ikke trenger lastes hver gang, ville gjort det enda lettere.

– Ofte vil jeg gjerne ha med meg både klatreutstyr, skiutstyr og overnattingsutstyr. Det er vanskelig i dag. Derfor har jeg drømt om campingvan i noen år.

Det ville gjort naturen lettere tilgjengelig for den turglade 33-åringen.

– Jeg trenger ikke være avhengig av å finne en perfekt camp- eller hengekøyespot. Er det dårlig vær, kan jeg sove i en oppvarmet bil. Spesielt etter toppturer om vinteren er det godt å komme hjem til en oppvarmet bil i stedet for et kaldt telt.