Tangerer boligprisrekorden i april

Prisnivået for omsatte brukte boliger i Midt-Norge i forrige måned er helt identisk med forrige toppnotering fra mai 2017.

Det viser Eiendom Norges boligprisstatistikk for april. Etter fall i prisene sommeren 2017 har boligprisene sakte, men sikkert hentet seg inn. For hele regionen tangeres nå prisrekorden. For Ålesund sin del er prisene 1,1 prosent høyere, mens Trondheim mangler 1,3 prosent på toppnoteringen fra mai 2017.

Jan Håvard Valstad, Analysesjef EiendomsMegler 1 Midt-Norge.

Les også: Boligsalget går kjappere unna

Med videreføring av boliglånsforskriften, signaler om renteøkning samt et stort tilbud av både nye og brukte boliger i markedet, er det logisk å anta en moderat prisutvikling også fremover. Dette er det greit å ha med seg for alle som tenker på kjøp og salg av bolig.

Les også: Er det lurt å binde renta på boliglånet?

Selv med hele påsken i april i år ble det solgt like mange boliger i Midt-Norge som samme måned i fjor. Så langt i år er det solgt godt med boliger i stort sett hele Midt-Norge, i sum fem prosent flere salg enn samme periode i 2018. Tilbudet er stort, men etterspørselen er også god. Markedet fungerer derfor godt både for de som skal flytte og selge, og for de som kommer flyttende til regionen.