Frihet, friluftsliv og drømmen om camper

Jeg drømmer om å eie en camper – en perfekt turbil

Drømmen min om camper ble skapt for mange år siden. Kanskje var det allerede da jeg var fjortis og var med familien min på norgestur i telt. Jeg var svært misfornøyd med at vi skulle ligge i telt, mens jeg følte at alle andre dro på chartertur eller reiste rundt i en fancy turbil.

Jeg var fjortis, hormonell, og det var ikke lite frustrasjon som suste i blodet mitt. Det ble ikke bedre da vi den første natten slo leir i mørket, og slo opp teltet på en maurtue. Den gangen ville jeg nok heller hatt glamping enn camping….

Kjærligheten til friluftslivet ble stadig større

Fjortisperioden gikk heldigvis over, og jeg dro mer og mer på tur med telt eller hengekøye på eget initiativ. Jeg fikk tilbake den barnslige gleden over å være ute, som jeg hadde hatt fra jeg var barn. Siden den gang har jeg dratt på tur så ofte jeg har hatt mulighet.

Selv om jeg liker det primitive som friluftslivet har å tilby, er jeg som mennesker flest, litt lat og vil gjerne ha ting litt lettvint. I alle fall mellom slagene. I tillegg er jeg dårlig på å planlegge, for jeg vil aller helst følge etter vær, vind, og føre.

Følg med på camperdrømmen min her!

Drømmen om camper = drømmen om å være mer ute

Tenk å ha alt av turutstyr i en bil, ferdigpakket! Med MIN seng, MITT utstyr, og en kjøkkenkrok inne i en oppvarmet bil. Uten å være redd for å ikke ha plass i bilen, eller være redd for å ikke få tørket utstyret i teltet mens regn og stormen herjer.

Med en camper kan jeg dra dit jeg ser på værmeldingen at sola skal skinne, akkurat den dagen jeg har tid, fri, mulighet og overskudd for tur. Og ikke minst; det blir lettvint, tidsbesparende og det gir stor frihet!

Et annet stort pluss med en sånn turbil, er at jeg kan sparer de eventuelle ekstrakostnadene ved å måtte leie en plass å bo. Jeg har jo med meg minihuset mitt!

Friluftsliv er frihet for meg

Det er frihetsfølelsen jeg trakter etter når jeg drar på tur. Frihet til å være til stede ute i elementet, frihet til å velge å gjøre det jeg kjenner er godt for meg. Frihet til å kjenne den friske luften, og ikke minst den frihetsfølelsen jeg føler på når jeg speider utover horisonten fra en vakker fjelltopp.

Det å kunne ha en camper tror jeg vil bidra til at den frihetsfølelsen jeg stadig trakter etter, vil bli mer tilfredsstilt. Og det å tilfredsstille sine behov, det er viktig! Det har jeg lært både i livet og i jobben min som sykepleier.

Les mer om meg og drømmen min her!

Har forsøkt å være miljøbevisst i valget

Siden jeg er så glad i naturen er jeg selvfølgelig opptatt av at jeg skal bidra med å ta vare på den naturen vi har. Dette opptar meg i mange ting jeg gjør i hverdagen. Og en av endringene jeg har gjort er å bytte reisevaner.

Jeg reiser ikke lenger verden rundt med fly. Vi er jo så heldige som bor i Norge, den fineste lekeplassen rett i vår bakgård, landet med verdens vakreste natur! Den vil jeg ta vare på, og utforske mer!

Jeg trenger en trafikksikker og pålitelig camper. Det er jo helt klart! Jeg har valgt å se etter en mindre camper, i en mindre bil, noe som er bedre for miljøet. En mindre camper er lettere, og den bruker mindre drivstoff og har mindre utslipp enn en bobil, eller de større bilene som ofte blir brukt som camper. Jeg ønsker også å investere i en nyere bil, av samme grunn som argumentene over; trygghet, pålitelighet og bedre for miljøet.

Ida er turjente på sin hals, og drømmer om å ha en camper som hun kan kjøre rundt i, på jakt etter neste tureventyr
Jeg er turjente på min hals, og drømmer om å ha en camper. Slik at jeg enklere kan komme meg ut til steder som dette!

Men så var det disse pengene da..

Jeg venter stadig på at lottokupongen min skal slå til med de berømte syv rette. Men det har altså ikke skjedd.. Enda.. Økonomi er jo sentralt i både det å kunne få dekt det nødvendige, og de er en svært viktig brikke i det å kjøpe seg en ny bil.

For drømmen om en perfekt turbil, er dessverre ikke billig. Og frem til nå har jeg i tillegg vært heldig å ha en særdeles billig bil. Så hvordan skal overgangen til å ha en dyrere bil med både høyere utgifter per måned og høyere forsikring gå?

Svaret er at jeg har blitt nødt til å gå grundig igjennom økonomien min. Hvordan kan jeg spare til drømmen min? Hva er det egentlig jeg bruker pengene mine på? Hvordan kan jeg bruke pengene mine bedre for å få råd til det jeg ønsker meg, nemlig en camper?

Jeg trenger lån for å oppnå drømmen om camper

Hvor mye kan jeg få låne fra banken? Hvor mye kan eller bør jeg spytte inn selv? Hvordan sparer jeg til dette?

Ved hjelp av budsjettoppsett og etter samtale med Stine (finansrådgiver) i banken, har jeg sett at det skal gå fint økonomisk og jeg får innvilget ønsket billån. Drømmen om en perfekt turbil kan fortsatt leve.

Sjekk de gode tipsene til rådgiveren min, Stine her!

Aha-opplevelser jeg fikk underveis

Dette har virkelig fått meg til å innse hvor mye rart jeg kan finne på å bruke penger på.

Den kaffen på vei til besøk, hadde jeg egentlig bruk for den? Særlig med tanke på at jeg nettopp hadde drukket en stor kopp kaffe før jeg dro hjemmefra. Hva med de gangene jeg har kjøpt mat på bensinstasjonen på bilturer, når jeg egentlig har hatt mat i turbagen min, som er fullstendig brukende?! Da har latskapen har tatt overhånd.

Jeg er veldig for at jeg skal unne meg selv gode ting i hverdagen, og at jeg skal kose meg. Men det argumentet hører vel kanskje ikke hjemme bestandig, når jeg tenker meg godt om. Jeg har blitt mer bevist på hva jeg kan spare penger på i hverdagen, og jeg tenker at de småofrene er verdt det om du kan realisere en drøm du har.

Siden jeg likeså godt var i gang med å gå igjennom økonomien min, har jeg også gått igjennom; hva har jeg egentlig i skapene mine? Har jeg ting jeg ikke bruker? Kan andre få glede av det som ligger og slenger i boder og skap? Det har ført til at jeg har lagt ut en del diverse på Finn og Tise.

Gjenbruk og salg; godt for miljøet og godt for min pengebok. Det kommer godt med til drømmen om camper!

Har penger – trenger en perfekt turbil

Jeg har mange tanker om hvordan camperen skal se ut. Jeg har gått grundig igjennom økonomien min, og jeg har fått innvilget et billån. Men hva nå?

Jeg har kanskje ikke ti tusen tommeltotter, men kanskje fire? Jeg kan ingenting om bil. Men jeg er kreativ, og jeg liker å tro at jeg er lettlært. Men skulle jeg kunne klare å lære meg nok om bil og bygging, til å snekre meg en turbil selv? Tvilsomt.

Sommeren 2018 hadde www.turjenter.no, frilufts-bloggen jeg skriver på, et godt samarbeid med Motor-Trade, Trondheim. Gjennom Motor-Trade fikk vi tilgang på en fantastisk Mercedes Benz, som vi bloggerne, hadde som turbil på omgang. Vi lagde en sommerturne der vi tok med oss leserne våre på forskjellige turer rundt om i landet.

Bilen til Motor-Trade gav meg på nytt smaken av drømmen om ny bil og camper. Jeg tok derfor kontakt med de da jeg så etter en ny bil, for å undersøke om de kanskje kunne hjelpe meg med å realisere drømmen min om camper. De var positive, og med ett levde drømmen min om camper i beste velgående. Blir dette drømmen?

Følg med!

Priseksempel på billån for unge: Nominell rente 6,95 %, effektiv rente 9,83 %, 100.000 kroner over 5 år, totalt 125.790 kroner.