Her er camperen min - her er drømmen min!

Slik er livet med camper

Midt i sommerferien fikk jeg ferdigstilt camperen min. Jeg var overlykkelig og kjempespent. Her kan du lese litt om hvordan det har gått etter at jeg fikk den, og om det ble det slik jeg hadde håpet.

Under byggeprosessen av camperen har jeg våknet opp midt på natten og kommet på nye smarte løsninger som har blitt satt til verks. Jeg har slitt ut døren på verkstedet til Motor-Trade Trondheim og jeg har blitt godt kjent med «byggerne» Martin og Dennis og co. (de er helt fantastiske!). De er alltid positive, og har hele veien bare sagt «Ingen problem, det løser vi».

Så kom den store dagen – overtakelsesdagen

Så kom dagen for overtakelse av camperen. Plutselig stod jeg der med nøklene i hånda, en god del mindre egenkapital på kontoen, og et billån å betjene. Men jeg hadde en camper! Jeg hadde fått drømmen min til å bli virkelighet.

Hva skulle jeg gjøre nå? Jeg hadde ferie og var super klar for å sjekke ut hvordan camper-livet egentlig var. Ville det bli slik jeg hadde drømt om?

Jeg gjorde som jeg alltid bruker å gjøre; gikk inn på yr og sjekket været for de neste dagene. Yr kunne melde om deilig sommervær på Nord-Vestlandet, og det var akkurat dit jeg vendte snuten med camperen.

Les også: Dette er Ida – jenta som drømmer om camper

Alt gikk etter planen fra dag én

Første natten parkerte jeg camperen høyt oppe på en fjellvei i Romsdalen. Det å kunne åpne bakdøren om morgenen, mens jeg fremdeles lå i sengen; slik at jeg kunne lufte tærne mine i frisk fjelluft, mens jeg speidet mot de mest fantastiske fjellene og ventet på at kaffen skulle bli klar. Den følelsen, den var helt fantastisk!

Første turen med camperen ble til 14 dager på Vestlandet, i kjent Ida-stil. Uten spesielle planer, men bare med et ønske om å utforske fin norsk natur, få gode turopplevelser, og kose meg mest mulig. Jeg våknet opp på en ny plass hver dag, og lurte på «Hva har jeg lyst til å gjøre i dag mon tro?». For så å gjøre det som passet meg og suse avgårde til en ny, enda finere plass.

Frihetsfølelsen ble tilfredsstilt, turlivet ble enda enklere og en blid Ida satt bak rattet og nøt ferien til det fulle.

Sjekk den utsikten!

Dette blir livet fremover

Nå har jeg fått en smak på camper- livet.Og jeg DIGGER det! Som jeg forutså, så har jeg ikke sluttet å sove under åpen himmel eller i telt. Selv med camper, så har jeg fortsatt å bære utstyr opp fjelltopper for å sove der. Jeg har ikke blitt for «lat», eller for godt vant med glamping.

Men ja takk, begge deler. For det skal sies at det har vært veldig behagelig å komme tilbake til camperen og senga si etter en utflukt på fjellet. Ikke minst det å kunne sette på varme i oppholdsrommet, sitte i sofaen og slappe av når kvelden kom, og det å kunne få skylt av seg i dusjen.

Elsker kjøkkenet i camperen

Kjøkkenet mitt er fantastisk flott, og det rommer mye. Det lever en liten hobbykokk i meg, og jeg har vært svært fornøyd med funksjonene kjøkkenet har.

Hittil har jeg fått lagd deilig mat. Det merkes at utvalget er mye større i kjøkkenskapene på camperen, enn hva tursekken og teltet rommer. Det har vært digg å stått barfot utenfor bilen sin å lage mat. Jeg har til og med god arbeidslys, så jeg ser hva jeg gjør på tross av mørket.

Det er dessuten ren luksus å lage mat, varm og tørr, og under tak. For med spesialtelt festet rundt bakdøren kan det kokkeleres i all slags vær.

Les hele historien og se alle filmene fra «Ida bygger camper her.

Ida lever drømmen med camperen sin

Men hvordan ble det med disse pengene da?

Mange lurer på hva alt har kostet meg. Og jeg kan jo ærlig si at camperdrømmen ikke er billig. Men samtidig så er det en investering jeg har tenkt grundig igjennom. Det er en investering i livsstilen min.

Friluftsinteressen min er stor, og en camper forenkler turhverdagen min betraktelig. Ikke minst gjør den turene mine tryggere, med å ha en nyere og tryggere bil. Camperen er blitt mitt lille hus på hjul.

Jeg har ikke hatt noen utgifter med overnatting siden jeg fikk camperen. Og det har gått mindre penger på mat på tur. Fordi nå har jeg et romslig kjøkken og et godt kjøleskap. Dette har ført til at det har vært lettere å planlegge mat for mange dager av gangen, og småkjøpene (og de unødvendige kjøpene etter tur, som jeg gjør når jeg er hangry) har blitt kuttet ned på.

Det hjalp å være forberedt

Jeg er glad for at jeg hele tiden har hatt en god dialog med banken under prosessen. Det har ikke vært noen overraskelse med månedlige avdrag på billånet, eller forsikringer. Jeg har vært forberedt! Noe som er viktig ved større investeringer, og en stor trygghet for meg.

De månedlige utgiftene på bil har økt siden jeg byttet bil. Det har jeg vært klar over hele tiden. Men jeg betaler gledelig de månedlige avdragene, med tanke på hvor mye jeg synes jeg får ut av drømmen min, camperen. 


Noen tips fra Stine, som har vært rådgiveren min i banken.

Priseksempel på billån: Nom. rente 3,85%, eff. Rente 5,98%, egenkapital 35%, 150.000 kr o/5 år, etableringsgebyr 2.590 kr, totalt 172.827 kr.

Men ble camperen som i drømmen?

JA! Camper ble en drøm som gikk i oppfyllelse. Det har vært så deilig å kjenne på den frihetsfølelsen jeg hadde håpet en camper ville gi meg, ble innfridd. Det å ha en turbil klar for tur, til enhver tid gjør at jeg sparer mye tid og energi på å gjøre meg klar til tur. Jeg kan bare stikke dit jeg vil, når jeg har mulighet. Det er ubeskrivelig godt, og det gir stor frihet!

Det har vært fantastisk å se at de tankene jeg hadde om bilene har blitt innfridd. Det har vært nydelig å se at de gjennomtenkte detaljene både jeg og verkstedgutta på Motor-Trade Trondheim har hatt, og som har blitt utført, har fungert i praksis. Ting har til og med vært bedre enn hva jeg hadde håpet på.

Les hele historien og se alle filmene fra «Ida bygger camper her.

Og så fikk jeg enda litt til!

Jeg har større plass enn jeg hadde trodd, og oppbevaringsmulighetene er bedre enn hva jeg hadde turt å håpe på. Jeg får plass til mye turutstyr. Noe som er ypperlig for meg som liker et allsidig friluftsliv.

Bilen har bedre kjørekomfort enn jeg hadde trodd, en er en drøm å kjøre. I tillegg føler jeg meg trygg på veien. Camperen har allerede tatt meg med på gode, dårlige og kronglete veier rundt omkring. –og det har ikke vært noe problem! Bilen fungerer utmerket både i byen og på fjellet.

Camperen har i tillegg gitt meg en positiv overraskelse med å være god på drivstoffbruk. På tross av fullstappet camper med både takboks og sykkel på taket. Bra for miljøet, og bra for min pengebok!

Jeg har allerede fått fantastiske eventyr med camperen. Og jeg gleder meg til fortsettelsen! Dette blir moro! Følg reisene mine på Instagram – @idakathrine og vink til meg om du ser camperen min.

P.S. Det eneste jeg må se nærmere på, er å bli litt bedre på lukeparkering med camperen.  Svingradiusen er litt uvant fra min lille Opel Corsa… Men med ryggekamera og øvelse, så kommer det seg sikkert raskt.

Loke elsker selvfølgelig også camperen min