– Min profesjonelle omgangskrets har økt

Charlotte Ringkjøb mener erfaringen fra SpareBank 1 Nord-Norges representantskap har vært uvurderlig.

Siden 2007 har hun vært medlem av representantskapet i SpareBank 1 Nord-Norge, og hun har hatt flere forskjellige oppgaver. Siden 2012 har hun også ledet valgkomiteen.

Ringkjøb er svært tydelig når hun blir spurt om årene i representantskapet har gitt henne noe;
– For meg som til daglig er advokat har erfaringen fra representantskapet vært svært viktig. Jeg sitter igjen med kunnskap og erfaring jeg ikke kunne fått i mitt daglige virke, sier hun.

Les også: Nå kan kundene foreslå kandidater til representantskapet

Innsikt og kjennskap

Ringkjøb bruker ordet kobling når hun fremhever en av oppsidene ved vervet.– Jeg liker ikke å bruke ordet nettverk, fordi for meg skaper det også noen negative assosiasjoner. Men det er en åpenbar verdi i det å jobbe sammen med mennesker fra forskjellige posisjoner og forskjellige geografiske steder. Det gir innsikt, og det gjør det enklere å forstå sammenhenger. Når man er medlem i representantskapet blir man kjent med mange ulike typer mennesker med forskjellig type bakgrunn, sier hun.
– Gjennom representantskapet har jeg truffet og samarbeidet med mennesker fra både næringsliv, det offentlige og den politiske arenaen, og en kan trygt slå fast at min profesjonelle omgangskrets har økt. I tillegg har vi det hyggelig sammen og det er alltid artig å møte de andre medlemmene igjen, sier hun.

En sterk merkevare

Ringkjøb fremhever attraktiviteten i det å arbeide med en sterk merkevare.
– SpareBank 1 Nord-Norge var min bank alt før jeg ble valgt inn i representantskapet; naturlig nok. I vervet som leder av valgkomiteen vil jeg fremheve at det er både enklere og mer interessant å jobbe med et selskap som har den posisjonen i landsdelen som SpareBank 1 Nord-Norge har, sier hun. Når vi i valgkomiteen ønsker å rekruttere til verv, er det – uten unntak – kun positive tilbakemeldinger å få fra dem vi snakker med. Vervet er overkommelig med hensyn til arbeidsbelastning. Det er ikke for mange møter og heller ikke for store dokumentmengder å snakke om – selv om jobben vi gjør er viktig. Vervet kan fint kombineres med både vanlig jobb og med familie.

Les mer om representantskapet på snn.no.