Konserndirektør Ronni Møller-Pettersen ved Sparebank 1 Nord-Norge forteller om fordelene ved aksjesparekonto. Foto: Marius Fiskum

Gunstig overgangsregel – sikrer skattemessig gavepakke til folk flest

Urealisert aksjefondsgevinst for kunder i SpareBank 1 Nord-Norges aksjefond (hovedsakelig ODIN-fond) ligger i snitt på pene 62% ved utgangen av januar 2017.

Til sommeren kan disse midlene flyttes skattefritt inn på en aksjesparekonto i SpareBank 1 Nord-Norge. Du kan enkelt også flytte aksjefond fra andre fondsleverandører inn på samme aksjesparekonto.

– Innenfor aksjesparekontoen kan du reinvestere i andre aksjer og aksjefond uten at disse salgene utløser skatt. Du må heller ikke betale skatt før du tar ut et beløp som er større enn det du opprinnelig har investert, sier konserndirektør i SpareBank 1 Nord-Norge, Ronni Møller Pettersen.

Den gunstige overgangsregelen gjelder for 2017 og 2018.

– Alle som har urealisert gevinst på sine investeringer i aksjer eller aksjefond bør derfor overføre disse til en aksjesparekonto før utgangen av 2018. Slik det ser ut i dag vil det etter 2018 bli utløst skatt på vanlig måte, mener Møller Pettersen.

Klart til sommeren

Aksjesparekonto fra SpareBank 1 Nord-Norge vil sannsynligvis komme i markedet i løpet av sommeren 2017. Som følge av stor interesse for den nye ordningen er det opprettet en nyhetsgruppe for dem som vil holde seg oppdatert på aksjesparekonto frem mot lansering. Meld deg på her.

– Langsiktig sparing i form av en fast spareavtale har for øvrig vist seg å være svært lønnsomt for de aller fleste. Om du startet en spareavtale på 1.000 kroner måneden i ODIN Norden i januar år 2000, vil du nå ha 540.958 kroner fratrukket forvaltningskostnader (herav avkastning 333.598 kroner). Til sammenligning ville sparing i bank ha gitt deg om lag 250.000 kroner i samme periode (herav avkastning 43.000 kroner), avslutter Ronni Møller Pettersen.

Sjekk SpareBank 1 Nord-Norge sine muligheter for sparing på snn.no. Du kan også ta kontakt på telefon 915 02 244 for å avtale en rådgivningssamtale med en av våre høyt kvalifiserte finansielle rådgivere.

Les også: Nye regler: Aksjesparekonto gjør det enklere å spare i aksjer

Kontaktperson

Ronni Møller Pettersen
konserndirektør salg og kunderelasjoner, SpareBank 1 Nord-Norge