Lars Nymo Trulsen

Kommentarene haglet etter avisoppslag

Reaksjonene etter at Lars Nymo Trulsen «stod fram» i Nordlys som en bedre bilist etter at han lastet ned appen Spinn og begynte med Smart bilforsikring har ikke latt vente på seg.

Les saken her: Lars lastet ned appen. Så endret han oppførsel i trafikken

– Jeg har fått en del kommentarer – mest av den humoristiske sorten. Blant annet «hører du lar bilen stå på tomgang hele dagen» og «nå blir det kø utover til Breivikeidet (golfbanen) til sommeren», smiler den golfglade banksjefen i SpareBank 1 Nord-Norge.

Gjør veien tryggere

Saken fikk stor oppmerksomhet i sosiale medier og ikke minst i Amedia sine lokalaviser.

Spinn-appen gir poeng basert på kjøringen

– Jeg er ikke overrasket over hvor stor dekning nyheten har fått. Dette er noe nytt som kan bidra til å gjøre veien til en tryggere plass å ferdes. I følge Trygg Trafikk reduseres sannsynligheten for ulykker betydelig om vi kjører jevnt og med god flyt, i tillegg er det sunt for miljøet, og ikke minst for økonomien til den enkelte som følger av redusert drivstoffbruk og billigere forsikring. Vinn – vinn – vinn, smiler Nymo Trulsen.

Misforståelser

Banksjefen har registrert at enkelte har uttrykt bekymring for personvernet og dataene knyttet til appen.

– Det er helt naturlig at sånne spørsmål kommer når man lanserer et nytt produkt basert på ny teknologi. For oss er det viktig å understreke at vi aldri vil misbruke dataen på noe vis. Vi samler kun inn den dataen som nødvendig for å fastslå om en bil kjøres med flyt – og dermed kan belønnes i en forsikringssammenheng. Vi vil aldri bruke dataene mot deg i for eksempel skadeoppgjør. Det vil heller aldri kunne bli dyrere forsikring. Dataene vil kun brukes til å belønne de som velger å kjøre med god flyt – og samtidig belønnes miljøet, forklarer han.

Blitt en mer bevisst sjåfør

I intervjuet med Nordlys fortalte banksjefen at han var blitt en mer bevisst sjåfør etter at han lastet ned Spinn og begynte med Smart bilforsikring.

Etter hver kjøretur får man opp en score som forteller hvor god flyt man kjører med.

Hvem kjører best av deg og kona?

– Jeg registrerer at kjørescoren er god alle dager, så vi kjører nok begge med god flyt i trafikken, smiler Lars Nymo Trulsen.

Banksjefen som har blitt mer bevisst i bilen.

Les mer om Smart bilforsikring