Spleiser seg til Nord-Norges råeste turhytter

– En fantastisk måte å «spleise» seg til et godt og felles mål. Jo flere som er med på å spleise, jo flere får tilhørighet og kommer til å bruke denne hytta. Og det er det vi ønsker å oppnå.

Det sier Johan Grell i Hammerfest og Omegn Turlag. Sammen med resten av gjengen har turlaget jobbet i to år for å realisere den «sprø idéen» om varmestuer på de ekstremt værharde toppene Tyven og Storfjellet i Hammerfest.

– Det er veldig mange som går tur dit. De praktiske og stilige hyttene kommer til å bli mye brukt, sier Grell videre.

Sjekk det spektakulære prosjektet her: 

Nærmer seg målet

Nå er gjengen i ferd med å realisere målet.  Hos støttespillere i næringslivet – blant annet SpareBank 1 Nord-Norge og Olav Thons Hyttefond – har de fått bidrag.

De siste 200.000 samler de sammen gjennom folkefinanseringstjenesten «Spleis».

Hittil har hele 128 privatpersoner gitt sine bidrag, og samlet sammen 52.000 kroner. På bare én uke.

Her kan du bli med å spleise på turhyttene du også! 

– Det er en kjempefin måte å samle inn penger på, som er basert på en fellesskapstanke. Man får ekstra stor tilhørighet til prosjektet og hyttene når man «spleiser», sier han.

– Bruk litt tid på å lage en ordentlig god «Spleis» – med gode illustrasjoner og mye informasjon, råder Grell til andre som vurderer å samle inn penger gjennom denne tjenesten.

Hammerfest Turlag har i to år jobbet målrettet for nye turhytter på Tyven og Storfjellet. Nå er de i ferd med å spleise seg til målet. På bildet ser vi Svein Nilsen, Gudrun Rollefsen Næss (leder) og Johan Grell (nestleder). 

Stein-fasong

Hyttene – som turlaget selv omtaler som «Nord-Norges råeste turhytter» – er tegnet av arkitektene i Spinn Arkitektur.

– Arkitektene ville at det skulle ligne på en «stein» – slik at det passer naturlig inn i terrenget, sier Grell om de spesielle hyttene som sklir fint inn i de spisse omgivelsene rundt Hammerfest.

– Det er de første DNT-hyttene (Den Norske Turistforening) på Kvaløya her i Finnmark, og jeg er overbevisst om at de kommer til å bli veldig godt mottatt, smiler Johann Grell.

Bygge start er planlagt i 2017 – les mer om prosjektet her.

Vil du spleise på noe? Besøk Spleis.no.