Så lang tid tar det å bli millionær

Så lang tid tar det å bli millionær

Det er store ulikheter mellom folks pensjonsordninger. Felles for de fleste er at man får betydelig mindre å rutte med den dagen man går over i pensjonistenes rekker.

Å sikre seg en pensjonstid med nedbetalt bolig er for mange det viktigste sparemålet – da har man muligheten til å slippe å stå i jobb til langt oppe i 70-årene for å betale kostbar boliggjeld.

Men med økt levealder og flere friske leveår kan det være behagelig å ha en million eller to i kontanter i bakhånd den dagen man går av med pensjon.

Fullt oppnåelig å bli millionær

Det tar litt tid å spare 1 million kroner – men det er fullt oppnåelig med god disiplin og langsiktighet.

Tabellen under viser hvor hva som skal til:

Slik blir du millionær

For hvert år vil avkastningen du har opptjent legges til den opprinnelige investeringen. Du får rente både på de opprinnelige sparepengene og rentene du har fått tidligere år – såkalt rentes-rente.

På sikt betyr dette at sparepengene vokser raskere for hvert år som går.

Prøv vår millionærkalkulator selv.

Selv om vi kaller dette en millionærkalkulator, regner den ikke bare ut hvor lang tid det tar for å bli millionær. Du kan sette inn hvilket som helst sparemål.

Hvilken spareordning?

Det finnes mange ulike spareordninger. Har du lang tidshorisont har det historisk sett vist seg å være smart å holde en høy aksjeandel som vist i eksemplet.

For mange kan imidlertid 100 prosent aksjeandel oppleves som ubehagelig høy risiko. Dersom man velger en annen og mindre risikabel sammensetning vil man normalt trenge lengre tid for å nå sine sparemål fordi forventet avkastning blir lavere.

Husk å forhåndsbestille din egen aksjesparekonto i SpareBank 1 Nord-Norge – den gir lønnsomme og gode fordeler for folk flest.

Les mer om og forhåndsbestill aksjesparekonto her.

Merk at lovfestet overgangsordning for Aksjesparekonto gjelder kun for 2017.

Les også: Hvem passer aksjesparekonto egentlig for?

Denne artikkelen er skrevet av Ronni Møller Pettersen, konserndirektør i SpareBank 1 Nord-Norge, 10. august 2017.