Tips til deg som er student i Bodø

I havgapet, midt i vakre Nordland, finner man en av Norges raskest voksende byer, nemlig Bodø. Byen med magisk natur, og urbant byliv ble nylig kåret til Norges mest attraktive by, så det er ikke et sjokk at mange ønsker å studere her.

-Det som er spesielt med Bodø som studentby er at en betydelig andel av de 6000 studentene som er her kommer utenbys fra, sier Lars Jakob Hegge, studentleder i Bodø.

-Mange er i samme situasjon, og ønsker å bli kjent med andre studenter, så det skjer mye sosialt i byen.

Her er Hegges beste tips til deg som en ny i byen!

Bli kjent med byen

Noe av det første du bør gjøre når du flytter til et nytt sted, er å bli kjent med byen. Bodø Sentrum har fått et ansiktsløft de siste årene, og en spasertur på moloen kan virkelig anbefales! For oversikt over byen kan du ta Keiserstien fatt, opp til Keiservarden. Finere utsikt skal du lete lenge etter.

Det er vanvittig mye du kan delta på i Bodø, men det viktigste er at du gjør noe du selv synes er gøy, sier Hegge. Å delta på et arrangement i regi av studentorganisasjonen er også en kjempeflott mulighet til å bli kjent med andre.

Nettsidene sob.no og studentinord.no oppdateres fortløpende med ulike aktiviteter for studenter i Bodø.

Vær aktiv – kom deg ut i naturen

Keiservarden er bare en av mange populære turmål for Bodøværinger. Hvis du vil se en av (verdens?) fineste strender anbefaler jeg en tur til Mjelle, som Terje Nilsen hyllet i sangen med samme navn i 1974. Rett utenfor sentrum finner du Maskinisten, en av inngangsportene til Bodømarka. Herfra kan du velge og vrake blant turmål. Vil du bestige flest mulig topper på én dag? Bli med på 7-toppsturen, som arrangeres første helga i juni, hvert år!

Invester i en vindtett jakke

Bodø, byen der det alltid blåser. Neida, det sies at Bodø har ca 5-6 vindstille dager i året og, så helt forblåst er vi nok ikke. Men du vil nok ikke se mange Bodøværinger med paraply på regnfulle dager. Da er det bedre å investere i en god, vind- og vanntett jakke. Det er ikke uten grunn at det nye kulturkvartalet i Bodø heter «Stormen».

Benytt deg av kulturtilbudene

Stormen, med både konserthus og bibliotek, fungerer som en møteplass i Bodø Sentrum. Her kan du ta en kopp kaffe på TUR Kafé, sette deg ned med kollokviegruppa, eller ta et avbrekk i studiene med en av de mange forestillingene og konsertene som holdes. Man kommer heller ikke unna et besøk på Flymuseet når man er i Bodø. Her vil du bli bedre kjent med luftfartens historie, og du kan delta på de mange arrangementene som holdes i løpet av året. Og det til studentpris!

I Bodø er det også flere festivaler det er verdt å få med seg, blant annet Parkenfestivalen, Opptur og ikke minst Bakgården, en minifestival for studenter!

Kjøp brukt

Både Fretex og Røde kors har bruktbutikker i Bodø, hvor du kan finne klær, møbler, interiør og masse annet fint. I tillegg til disse finner du også NMS Gjenbruk, Jan Olsen Brukt og nytt, og ikke minst Ludvig´s bruktbokhandel, hvor man kan lete etter mange skjulte skatter. Finn.no og Facebook-gruppen «Bodø kjøp og salg» er også gode steder å handle brukt.

Spør etter studentrabatt

Husk alltid og spør etter studentrabatt, enten du skal klippe deg, er hos tannlegen, eller spiser ute. Flere klesbutikker har også rabatt – Det er ingen skam i å spørre. Er du på utkikk etter skolebøker er Facebookgruppen «Skolebøker kjøpes/selges i Bodø (UiN)» midt i blinken!

Smak på møsbrømlefse

Møsbrømlefsa, med brunost, smør og sirup er et must å prøve når du er i Bodø. Dette er en lokal spesialitet få utenfor Salten har hørt om. Etter gammel tradisjon skal den kun spises med hendene, men det er (under tvil) lov å spørre om bestikk hvis du trenger det. Kombiner gjerne den kulinariske opplevelsen med en tur til Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm. På Kjelen Kafé, med panoramautsikt over malstrømmen, har de nemlig spesialisert seg på den lokale retten.

Foto: Nadia Norskott / www.nordnorge.com

Å flytte hjemmefra kan føre til en ny, økonomisk hverdag, og mange må balansere studier med jobb. Er du usikker på om du kan klare deg med studielånet alene? Sjekk ut vårt studentbudsjett her!