Tips til deg som er student i Tromsø

350 kilometer nord for Polarsirkelen finner man Nord-Norges største by, Tromsø. Her er veien fra yrende byliv til uberørt villmark kort. Ida-Elise Seppola Asplund er studentleder i studentparlamentet, og har bodd i Tromsø hele sitt liv.

-Tromsø er viden kjent for sitt gode studentmiljø, og jeg kan garantere at du ikke kommer til å kjede deg som student i «Nordens Paris», sier Asplund.

Her er hennes beste tips til deg som er ny i byen!

Ta i bruk naturen

-Gjennom Lysløypa kommer du deg stort sett rundt på hele Tromsøya. Om vinteren er det flotte forhold i lysløypa, og mange studenter velger faktisk å gå på ski til Universitetet, sier Asplund.

Er du typen som liker å sove litt lengre om morgenen er det også gode bussforbindelser til Universitetet. Med Troms Reise-appen kan du se alle bussrutene i sanntid.

Vil du ha spektakulær panoramautsikt over byen, på kun 4 minutter? Ta Fjellheisen opp til Storsteinen! Her er det gode muligheter for å jakte på nordlyset i vinterhalvåret. På litt varmere dager er det Telegrafbukta som gjelder. Med Sandvolleyballbane og strand er dette en perfekt destinasjon på en varm sommerdag.

Omfavn mørketiden

Mange gruer seg til å oppleve mørketiden for første gang, men det er det ingen grunn til. Mange kaller faktisk denne delen av året for fargetid! Fra 27. november-15. januar vil du kunne se fantastisk lys på himmelhvelvingen om været er klart. Og når mørket faller på? Med en god hodelykt (og en varm jakke) er man klar for det meste! Det er også lov til å sitte under et varmt, mykt pledd, med en stor kopp kakao og god samvittighet.

Benytt deg av kulturtilbudene

En av grunnene til at Tromsøværinger takler mørketiden så godt er nok det brede kulturtilbudet i byen! Året rundt arrangeres det ulike festivaler, blant annet Norges største filmfestival, Tiff! Buktafestivalen og rakettnatt er også verdt å få med seg! Sjekk også ut hva som skjer på Hålogaland Teater, kulturhuset og Verdensteateret.

Meld deg inn i en studentorganisasjon

UiT har en rekke foreninger og organisasjoner for alle og enhver! Det er en kjempeflott mulighet til å få nye venner, og et hyggelig avbrekk fra lesingen. Hvis du savner en aktivitet er det mulig å søke om penger fra Studentparlamentet eller studentutvalget ditt.

Kjøp brukt

Både Fretex og NLM har bruktbutikk i Tromsø, hvor du kan finne klær, møbler, interiør og masse annet fint. I tillegg til disse finner du også Misjonssentralen Gjenbruk, Edel Antikk og Retro, og ikke minst Tromsø Bruktbokhandel, hvor man finner både spill, Lego og bokskatter.

På UiT er det i tillegg en egen bruktbokhandel for pensumbøker, kalt Munins Rike.

Spør etter studentrabatt

Husk alltid å spør etter studentrabatt, enten du skal klippe deg, er hos tannlegen, eller spiser ute. Flere klesbutikker har også rabatt – Det er ingen skam i å spørre.

Å flytte hjemmefra kan føre til en ny, økonomisk hverdag, og mange må balansere studier med jobb. Er du usikker på om du kan klare deg med studielånet alene? Sjekk ut vårt studentbudsjett her!