Vipps Bedrift vokser: På fjellheisen har etterspørselen eksplodert

På et halvt år valgte over 1000 bedriftskunder i SpareBank 1 Nord-Norge å innføre Vipps. I kafeen på fjellheisen var det turfolkene selv som ba om det.

Tar dere vipps? Kan vi vippse? I hele fjor gikk disse spørsmålene igjen hos betjeningen på Fjellstua, kafeen på toppen av fjellheisen i Tromsø. Turfolk med barn bestemte seg ofte for å ta en is på toppen, selv om de ikke hadde tenkt til det. Eller mosjonister avgjorde at de ville ta heisen ned, selv om de hadde planlagt å gå.

Var et behov

Felles for alle var at betalingskortet eller kontantene lå trygt forvart i lommeboka i bilen nede på flata, og det spøkte for både is og heistur. Men mobilen var alltid med.

– Vi merket en økende etterspørsel etter denne enkle måten for folk å betale på. I mai i fjor innførte vi derfor Vipps på kassasystemet. Og etterspørselen bare øker, sier Maria Kristiansen, daglig leder i Fjellheisen AS.

Hun er veldig fornøyd med Vipps Bedrift, som gir alle mulighet til å betale varer med mobilen. Til nå har hele 2,7 millioner nordmenn installert appen, mange av dem Tromsøværinger som liker å gå på tur og ta seg en is på fjellet.

Like enkelt som kort

For betjeningen i kafeen er det like enkelt å ta imot penger på Vipps som på bankterminal eller kontant, om ikke enklere. Betjeningen slår inn beløpet på kassa, slår inn kundens telefonnummer og ber kunden bekrefte betalingen på Vipps.

– Det er enkelt for oss og enkelt for kundene. Det er veldig fint å kunne yte denne servicen som gjestene våre etterspør, sier Kristiansen, som i vintersesongen har en annen ønskedrøm:

– Nå venter vi bare på at det skal bli mobilbetaling for utenlandske kunder også. Det er dem vi ser mest av i vinterhalvåret, sier Maria Kristiansen.

Slipper kontanter

For en bedrift kan Vipps være et fint supplement til både betalingsterminal og kontanter i kassa. Har du en virksomhet der mye av omsetningen er kontanter, kan det være både sikrere og enklere å innføre Vipps:

  • Det koster å levere penger i nattsafe
  • Bra for likviditeten med penger på konto
  • Slipper å ha kontanter i kassa
  • Minsker faren for ran

Nye til hver måned

I dag er det aller vanligst at lag og foreninger bruker Vipps, og i mindre grad bedrifter som butikker eller cafeer. Men det er i ferd med å endre seg.

– Det kommer stadig nye til på bedriftsmarkedet. De ser hvor enkelt Vipps er å håndtere, sier Kristian Brekk Jordan, konseptansvarlig for bedriftsmarkedet i SpareBank 1 Nord-Norge. Han jobber med innovative betalingsmåter og mener vi bare har sett en begynnelse på tjenestene innenfor mobilbetaling.

I siste halvår i fjor valgte langt over 1000 bedriftskunder i SpareBank 1 Nord-Norge å innføre Vipps som betaling.

– Vi har troen på at Vipps har kommet for å bli. Det skjer veldig mye innenfor teknologi, og vi trenger gode tjenester også for bedrifter, sier Kristian Brekk Jordan.

Les mer om Vipps for bedrift, lag og forening

Fakta: VIPPS Bedrift

  • «Vennebetaling» med Vipps
  • Målgruppe er små og mellomstore bedrifter
  • Oversikt over hvem som har betalt og hvor mye
  • Netto oppgjør
  • 1,75 prosent av omsetningen i gebyrer