Er du ung, glad i å reise og strømmer tjenester?

Da er kanskje MasterCard Ung noe for deg? Les videre for å få vite hvorfor.

– Det er alltid fornuftig å ha to kort med seg på reise, sier Kristian Haubakk, avdelingsleder privatmarked i SpareBank 1 Nord-Norge.
Har man med seg to kort, er du ikke like sårbar om det ene kortet skulle bli stjålet. Du kan fortsatt handle varer og tjenester.
– Det forutsetter riktignok at man er smart i oppbevaring av kortene. Ikke legg de i samme kortmappe – da er du like langt om kortmappa blir stjålet, forklarer han videre.

Kredittkort som hovedkortet

Haubakk sier at det vanlige bankkortet, som er tilknyttet brukskontoen din, bør ligge i safen på hotellet. Det forklarer han med at pengene på brukskontoen er dine egne penger, mens pengen på kredittkortet er bankens.
– Det er derfor verre at brukskontoen blir tømt ved stjålet eller mistet kort, enn at kredittkortet blir det.
Man stiller også sterkere med tanke på reklamasjoner i etterkant av en reise, dersom kredittkortet er benyttet til handelen. Å reklamere til forhandleren kan være vanskelig etter at man har kommet hjem, men gjennom finansavtaleloven har man bedre rettigheter ved kredittkortkjøpt.
– I tillegg er det gratis reiseforsikring for deg og tre medreisende, dersom mer enn 50% av reisen betales med kredittkortet. Men når det er sagt, man burde uansett ha en helårs reiseforsikring, sier Haubakk.

Vil du vite mer? Trykk her!

Også på nettet

Vi kjøper stadig mer over nettet. Både fysiske varer, og også apper og strømmetjenester. Også til dette bruket anbefaler Haubakk å bruke kredittkortet.
-For det første trekkes ikke pengene direkte fra din personlige bankkonto. Det betyr at du får god tid til å kontrollere alle transaksjonene etterpå, og sjekke at det ikke er trukket penger som ikke skulle ha vært trukket.
-I tillegg er det en trygghet i at kontoopplysningene ikke deles med stedene man handler på nett, dersom man skulle ha skikkelig uflaks, og en tjeneste blir hacket. Det er mindre risiko dersom kortinfoen til kredittkortet havner på ville veier, enn om det skulle skje med bankkortet, legger han til.

Fornuftig bruk

Uansett hvor og hvordan man velger å bruke kredittkortet ,er det viktigste at man bruker det fornuftig. Skal kredittkort både bli trygt, og smart, så er oversikt et viktig stikkord.
– Kjøp ikke mer enn det du vet du kan betale tilbake, og betal fakturaene i tide, Haubakks beste tips.

 

Overbevist? Her søker du om MasterCard Ung

 

Priseksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 23,9 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1.518 kr. Totalt beløp 16.518 kr.