Hjemme fra en australsk backpackerdrøm

I slutten av november bestemte Rakel Ingeborg Hansen (20) seg for at hun ville bruke en måned av friåret sitt på å reise. I midten av januar pakket hun sekken, og vendte nesen mot varmere strøk.

– Jeg har vært kald siden jeg kom hjem for to uker siden, ler Hansen. Pakket inn i en tykk ullgenser er det kun brunfargen i ansiktet og det solblekede håret som vitner om at hun nylig har tilbragt fem uker i solrike Australia.

Etter videregående visste hun ikke hva hun ville studere. Lærer, sykepleier, eller kanskje politi? Løsningen ble, som for mange andre på hennes alder, ett friår.

– I utgangspunktet hadde jeg bare tenkt å jobbe dette året. Men så har jeg ei venninne som reiste rundt i Australia i fjor. Hun trivdes så godt en av plassene hun besøkte, at hun ble værende der for å jobbe. Når hun inviterte var jeg ikke så veldig vanskelig å be, sier Hansen.

Flittig på jobbfronten

Men å reise koster penger. Når Hansen og reisefølget bestemte seg i slutten av november for at de skulle reise, og flybilletten til Australia ble bestilt med avreise 12. januar – var det ikke veldig lang tid å spare penger på. «Potet» på Eide Handel, assistent på Kvaløysletta sykehjem, vikar på Hamna barneskole, assistent i Rødhette barnehage og personlig assistent for en gutt på 5 år. Da blir det ikke mye tid til overs.

– Ofte jobbet jeg dobbelt, og kombinerte jobb på Eide Handel med sykehjemsjobben for eksempel. Det ble mye jobb, men det var verdt det.

All jobbingen resulterte i en fem ukers backpackingtur langs sørøstkysten av Australia, hvor de to venninnene levde relativt godt.

– De andre backpackerne vi møtte var ofte store i øynene når vi kom. Mens de spiste egg og ris på hostellene bestilte vi gjerne pizza og kinamat, mimrer hun mens hun ler.

– Budsjettet vårt var nok litt annerledes, vi skulle jo bare være der i fem uker. De fleste andre skulle være i tre måneder, eller enda lengre!

Rakel Ingeborg Hansen (t.h) og venninnen Mariel Sofie Nymo Olsen reiste på backpacking i Australia i fem uker. Det angret de ikke på!

Påpasselig med pengene

Før de reiste hadde hun hørt historier om folk som ble svindlet på reise. Selv var hun påpasselig med både pengebruk, og hvilket kort hun brukte. Alt som var bestilt på forhånd var betalt med MasterCard, som hun bestilte seg spesifikt til denne reisen.

– Jeg synes ikke noe om å bruke penger man i utgangspunktet ikke har. Men i dette tilfellet var det en ekstra trygghet å bruke MasterCard i stedet for vanlig Visa. Vi opplevde ingenting ubehagelig, men jeg husker spesielt en gang vi skulle bestille pizza på en rimelig «shady» plass. Jeg følte jeg ble svindlet bare av å gå dit, så da betalte jeg med MasterCard og følte meg litt tryggere, ler hun.

Mersmak

Reisingen har absolutt gitt mersmak. Faktisk så mye at Hansen vurderer å bruke det kommende studieåret på reising, men da kanskje i form av ett år på backpackerlinje på Folkehøgskole.

– Det er nok av tid å studere og jobbe på. Det er viktig å gjøre det man vil mens man kan. Jeg kunne godt tenke meg en ny tur til Australia, men det er mange andre vakre steder jeg også kunne tenke meg å besøke!

 

Rakels beste reisetips:

  • Gjør god research før man reiser! Jeg hadde laget en lang liste over ting jeg ville se og gjøre før jeg dro
  • Spør de lokale der man er! Vi oppdaget mange fantastiske steder ved hjelp av lokale. Da slapp vi unna de verste turistflokkene også
  • Ikke spar på pengene! Har man tatt seg råd til å reise må man gjøre det man har lyst til. Det er kjipt å komme hjem og angre på ting man ikke tok seg råd til å gjøre.

 

Er du mellom 18 og 33 år? Med MasterCard Ung har du en ekstra trygghet ved netthandel og på reise. Les mer her.