Sparer penger på å samle forsikringene

André Wik Frantzen og samboer Marlene Myrvold har samlet forsikringene sine i lokalbanken. Det er både lønnsomt og enkelt.

– Foreldrene mine har vært kunde i lokalbanken i alle år, det samme har jeg. Det er ikke rent få ganger jeg har vært i banken og tømt sparebøssa mi, forteller 29 år gamle Wik Frantzen.

Han har slått seg ned på Ballstad sammen med samboer Marlene Myrvold og deres to barn på 3 og 6 år. Selv er han butikksjef på Bunnpris. Samboeren jobber på et bo- og behandlingssenter i kommunen.

God pris og gode betingelser

Selv om Wik Franzten har vært bankkunde i lokalbanken siden barndommen, har han i voksen alder hatt forsikringene ulike steder.

– Da jeg kjøpte min første bil hadde jeg bilforsikringen i banken. Men jeg syns det var dyrt, og flakket litt rundt mellom forskjellige selskaper i noen år. Til slutt endte jeg opp i et nytt og ukjent selskap etter at jeg fikk et godt tilbud av en kjenning, forteller han.

Etter hvert meldte usikkerheten seg. Prisen var god, men hva med betingelsene? Han bestemte seg for å undersøke nærmere.

– Jeg skjønte fort at egenandelen var høyere, og at innholdet i forsikringene ikke var det samme som i banken.

Wik Frantzen tok kontakt med Jørn Hanssen, finansiell rådgiver i SpareBank 1 Nord-Norge på Leknes, og ba han komme med et tilbud på forsikring til familien. Det angrer han ikke på.

– Prisen var bedre enn den jeg hadde. I tillegg følte jeg meg trygg på at forsikringene var gode, som tross alt er det viktigste den dagen du virkelig trenger dem, forteller han.

Flere fordeler med å samle forsikringene

Ifølge forsikringsekspert Ole Jørgen Ørjavik i SpareBank 1 Nord-Norge, lønner det seg å samle forsikringene på ett sted.

– Hos oss for eksempel får du inntil 20 % rabatt hvis du er såkalt helkunde, det vil si at du har fem eller flere forsikringer i SpareBank 1 og velger å ha et papirløst kundeforhold med full oversikt over forsikringene på nett, forklarer han.

– I tillegg får du dekket egenandelen ved første skade med inntil 4000 kroner etter fire skadefrie år. Det er dessuten en fordel å ha hus og innbo forsikret i samme selskap. Da får du ett oppgjør og én egenandel ved brannskade.

Wik Frantzen og familien har alle sine forsikringer på ett sted, og er godt dekket med blant annet hus-, innbo-, bil- og reiseforsikring, i tillegg til livsforsikring, uføreforsikring og barneforsikring til begge barna. Samboer Marlene Myrvold er dessuten medlem i et LO-forbund, som gir enda flere fordeler hos SpareBank 1.

– Gjennom fordelsprogrammet LOfavør har medlemmer av et LO-forbund Norges beste innboforsikring, Kollektiv hjem, inkludert i medlemskapet sitt. I tillegg får de toppdekning uten tillegg i prisen på sine forsikringer, sier Ørjavik.

Familien på Ballstad er godt fornøyd med å bruke lokalbanken både på bank og forsikring.

– Vi liker å ha en rådgiver vi kjenner å forholde oss til, samtidig som vi har enkel tilgang til alt i både nettbank og mobilbank, avslutter Wik Frantzen.

SpareBank 1 har de mest fornøyde forsikringskundene!* Vil du også ha forsikringene dine hos oss? Trykk her

**Norsk kundebarometer 2017 og EPSI 2016

 

Foto: Studio Sandra