Er du på jakt etter sommerjobb?

«Tida flyr!» hører du kanskje til stadighet, og det er noe i det. Snart er påsken her, og da er det jammen ikke lenge til sommeren! For mange unge er sommeren tiden for å tjene penger, og her gir vi deg noen gode tips på veien mot sommerjobb.

 1.  Finn ut hva du vil jobbe med
  Ønsker du å jobbe i klesbutikk, med turister eller som servitør? Sommerjobb er en fin mulighet til å «prøve ut» ett yrke, men ikke tenk for mye på det. All arbeidserfaring er god arbeidsergaring. Ikke bare se på lønna – husk at du skal være mange timer på jobb hver dag, da er det greit å gjøre noe du synes er hyggelig eller morsomt.
 2. Spre ordet!
  Fortell familie og venner at du er på jakt etter jobb. Kanskje de kan legge inn ett godt ord for deg om de har et godt nettverk. Ofte kan dette være den beste kilden til en sommerjobb.
 3.  Vær tidlig ute
  Ikke vent til mai med å søke. Det er mange som ønsker å bruke sommeren til jobb. Jo tidligere du begynner å søke, jo større er sjansen for å få napp.
 4.  Skriv en god søknad og CV
  Tenk hva du er god på, og skriv det i søknaden. Pass på språket, og få noen andre til å lese over. Er det slurvefeil i søknaden blir den fort lagt bort. Ønsker du ferie, vær tydelig på hvilke datoer du er bortreist.
 5.  Still forberedt på intervju
  Vis at du er motivert for jobben. Du kan gjerne ha lest deg litt opp på bedriften og hvordan de arbeider på forhånd. Det er helt normalt å være nervøs og spent på intervju, men prøv å slapp av. I løpet av 90 sekunder har en potensiell arbeidsgiver dannet seg ett inntrykk av deg – du kan komme langt med ett godt håndtrykk og et smil. 🙂
 6.  Gjør en god jobb!
  Kom presis, ta initiativ og si ja til utfordringer. Gjør du en god jobb er det gode muligheter for videre jobb, og du har en god referanse til du skal søke andre jobber.

Husk at du skal ha en skriftlig kontrakt med arbeidsgiver, og denne bør du få allerede første arbeidsdag. Den skal inneholde opplysninger om lønn, arbeidstid og hvilke oppgaver du skal gjøre.

Lykke til!

Psst! Det er lurt å spare noe av pengene du tjener. Visste du at du kan spare i BSU helt fram til du blir 34 år? Da sikrer du deg egenkapital til kjøp av bolig, vår aller beste rente på sparepengene – og du kan få inntil 5000,- skattefradrag hvert år! Les mer her.