Skaper skifest for store og små

Dagen før de internasjonale stjernene skal gå Reistadløpet, får morgendagens skistjerner testet seg under Barnas Reistadsprint.

I fjor stilte rundt 300 barn til start under Barnas Reistadsprint på Setermoen. I år er ambisjonen å bikke 400 deltakere.

– Det tilsvarer rundt ti prosent av alle som bor i Bardu kommune. Det må man kunne kalle en folkefest, sier banksjef Tonje Vik i SpareBank 1 Nord-Norge.

Hun skal selv stå i målområdet og dele ut medaljer til barna som har gått den 600 meter lange løypa i sentrum av Setermoen.

– Barnas Reistadsprint er et uhøytidelig skirenn der alle kan delta. Det er SpareBank 1 Nord-Norge som er arrangør, og våre ansatte gjør all jobben selv. Alt fra å rigge løypa til å dele ut startnummer, medaljer og saft, forklarer banksjefen.

Det er gratis å delta, og påmeldingen skjer på snn.no/ski.

Reistadløpet har med hjelp av samfunnsutbytte fra SpareBank 1 Nord-Norge blitt en del av Visma Ski Classics – verdenscupen for langløp med blant annet Vasaloppet, Marcialonga og Birkebeinerrittet på programmet.

– Når de største stjernene i langløpssirkuset kommer til Indre Troms, må vi jo bidra til å lage folkefest. Barneskirennet er midt i blinken i så måte, forklarer Christian Larsen, fagansvarlig for samfunnsengasjement i SpareBank 1 Nord-Norge.

– Vi synes det er flott at samfunnsutbytte fra SpareBank 1 Nord-Norge kan brukes til å skape skifest både på den store og den lille arenaen. Forhåpentligvis vil noen av deltakerne i Barnas Reistadsprint stå på startstreken på Reistadløpet om noen år. Med statusen som Ski Classics-renn håper vi også at Reistadløpet skal bli enda mer populært, både her nord, i resten av landet og kanskje også utenfor landets grenser, sier banksjef Tonje Vik.