Rådgivermøte – muntlig eksamen i personlig økonomi?

Å gå til rådgiver i banken kan for mange føles skremmende og overveldende. Å blottlegge sin privatøkonomi for en person du kanskje møter for første gang kan være skummelt. Da skal du vite at rådgiverne er på ditt lag, og heier på deg for at du skal få oppfylt dine drømmer.

Den gode vennen i banken

Katrine Eilertsen og Stein-Evert Mathisen er begge rådgivere i SpareBank 1 Nord-Norge. Til sammen har de nesten to tiår med erfaring med kunderelasjoner, og med det et godt grunnlag fro å forstå dynamikk og kommunikasjon i møte med kunder. De trekker fram menneskene de møter som den største driven i å jobbe med det de gjør.

– Det å få være med på å realisere drømmene til kundene er en utrolig god følelse, sier Eilertsen. Mathisen nikker samtykkende, og legger til:
– Fra den første telefonsamtalen hvor man kan høre at de gruer seg litt, til de ringer for å fortelle at de vant budrunden på sitt første hus… man blir på en måte godt kjent med folk, og er med på mange av de største hendelsene i livet. Det er veldig fint!

Du trenger ikke kunne noe

Kanskje har du vært der selv; tidlig i tyve-årene, ruslende inn i banken med «hua i handa», på jakt etter ditt første boliglån. Man føler seg liten, og følelsen av at man kan for lite om privatøkonomi sniker seg mer og mer innpå.
– I utgangspunktet trenger man ikke kunne noen ting før man møter opp! Men det er fint om man har gjort seg opp noen tanker om hvor mye man har lyst til å låne, sier Eilertsen.
Mathisen forteller at han som regel tar en gjennomgang på hva det faktisk koster å leve tidlig i møtet.
– Mange får seg en aha-opplevelse. Kommunale avgifter, bil, strøm – de skjulte avgiftene er mange. Og mange har «lommetyver» de ikke er klar over. Når man setter opp regnestykket på hva den daglige Caffe-latte’n i arbeidsdagen koster deg i året, ja – da blir folk overrasket.

Psst!
Visste du at en caffe latte hver arbeidsdag koster deg ca. 9660,- i året? Det er rett over 1/3 av det du kan spare i BSU hver år – kun ved å ofre bitte-litt av hverdagsluksusen! Og snuser du en boks om dagen koster det deg ca. 2700,- – hver måned! Lyst å lære mer om BSU og fordelene det gir deg? Det kan du gjøre her.

«Alle» får lån!

Hvis du har funnet drømmehuset, og er redd for at du ikke skal få lån, kan du legge bekymringene til side. Mathisen sier at det er svært få som ikke får lån.
– Det er utrolig sjeldent at vi har noen innom som ikke får lån i det hele tatt. Men mange innser, etter at vi har tegnet opp økonomien, at den ønskede lånesummen ikke lar seg gjøre. Da blir det som ett spleiselag mellom banken, kunden og i noen tilfeller også familien til kunden – om det mangler litt egenkapital for eksempel.

Hos oss kan du søke om finansieringsbevis digitalt, og få det på minuttet! Da vet du hvor langt du kan gå i en budrunde. Og du? Det er helt gratis! Les mer her.

Les også: Fikk drømmeleilighet med BSU

Tre gode huskeregler før du skal på rådgivermøte

1. Ingen spørsmål er dumme! Mest sannsynlig er det mange som allerede har spurt om det samme som deg. Spør om alt du lurer på. Har du ikke forstått hva renter er? Og hva betyr egentlig egenkapital? Spør! Ingen i hele verden er mer kvalifisert enn rådgiveren din til å gi deg en kjapp innføring i økonomi.
2. Tenk over økonomien din, og hvis mulig; Lag et budsjett på forhånd. Hvis du selv har oversikt over hvor mange kroner som forsvinner til trening, mat, netflix og byturer er det lettere for rådgiveren din å hjelpe deg. Kanskje blir du overrasket over hvor mye som forsvinner på «lommetyver» hver måned. Det er opp til deg å dokmentere det du mener banken bør vite om.
3. Rådgiveren er på ditt lag! Det viktigste for han/henne er at du skal få til det du ønsker.

 

Har du lyst å snakke med en av våre dyktige rådgivere? Ta kontakt på telefonnummer 02244, eller bestill ett rådgivermøte her.