Lure tips og triks til rimeligere konfirmasjonsfest

Prislappen for en konfirmasjon kan fort runde 30.000,- kroner. Men noen enkle grep kan du spare mye penger, uten at dagen til arvingen blir noe dårligere av den grunn.

Mai er høysesong for konfirmasjon i det ganske land. Selv om ungdommene sier at begivenheten og festen med familien er viktigst, er det ikke en hemmelighet at også pengegavene betyr mye. Konfirmasjon kan bli en dyr affære, og for mange kan det fort forsvinne en månedslønn, og vel så det. Har man ikke planlagt kan det fort gjøre vondt for lommeboken. Vi har samlet noen lure, lommebokvennlige tips og triks for å gjøre feiringen rimeligere! Husk at det er ikke kostnaden på festen som avgjør om dagen blir vellykket eller ei. 🙂

 

Festlokale

Spør konfirmanten hvordan han/hun ønsker å feire. Det finnes flere måter å feire dagen på, det trenger ikke være i ett dyrt, leid lokale. Hvorfor ikke velge litt utradisjonelt? Mange turistbåter som har vært fylt med nordlysturister i vinter, ligger nå «arbeidsledige». Hva med å ta middagen om bord i en båt? Har man plass hjemme til å ha festen hjemme kan det være en vel så hyggelig løsning som å leie lokale.

Lag mat og kaker selv

Spør venner og bekjente om de ønsker å hjelpe til å bake kaker. Du kan enten betale for ingrediensene, eller gjøre en avtale på at du stiller med kaker til han/henne neste gang det trengs. Hjemmelagde kaker er langt under halve prisen av hva konditorene tar, og i mange tilfeller er det også de som blir spist opp først. 🙂 Hvis alle tar med en liten rett hver, har man etter hvert en innholdsrik buffet/kakebord!

Bordkort og takkekort kan man lage selv

Det finnes mange gode gratis-programmer på Internett. Hva med å sende takkekortet digitalt?

Bordpynt og blomster

Mange selger bordpynt etter bryllup og dåp. Følg med på salgsgrupper på facebook og Finn.no – du kan fort få tak i superbillige vaser, lys og annet flott «stash»!

Fotograf

Å leie inn en profesjonell fotograf koster fort 10.000-15.000 for ferdig redigerte bilder. Med dagens digitale fotoapparater (og enkelte mobiler!) kan familiens hobbyfotograf ta gode bilder fra dagen. Hemmeligheten er en fin location, godt lys og stort smil på konfirmanten!

Brukt bunad/dress

Det ligger mange brukte bunader/dresser på Finn.no. Fretex har også tidvis bunader inne. Her kan man spare ganske mange tusenlapper! Spesielt hvis arvingen ikke er ferdig utvokst kan det være lurt å vente med å kjøpe den dyre dressen/bunaden til han/hun er mer ferdig i kroppen.

Gaver

Gi etter evne, og gi en gave for framtiden. Bunad/dress og festen er gave i seg selv, men mange foreldre ønsker å gi noe i tillegg. En gave for framtiden kan være;

Boligsparing for ungdom er den smarteste spareformen for de som er under 34. BSU konto har vår aller beste rente, og gir inntil 5000 kroner i skattefradrag hvert år. En god investering, og en god start på å sikre egenkapital til kjøp av bolig! Les mer her.

Fond er ett godt alternativ for langsiktig sparing. Små summer vokser seg store over tid i fondssparing. Du kan lese mer om de ulike fondene våre her.

Har kontoen ett navn som viser til hva pengene skal gå til, er det vanskeligere å «bare låne litt» fra kontoen. Man vil ikke se «Førerkor-» eller «Folkehøgskole»-kontoen minke. På en sparekonto får man høyere rente enn på brukskontoen, og du kan bruke pengene når du vil. Nysgjerrig? Du kan lese mer her.

  • Kunst og arvegods kan være utrolig fine gaver, og er noe som konfirmanten kan ha glede av i mange, mange år framover.