Gjør laget ditt Vipps-klart til 17. mai

Er du en skoleklasse, FAU, lag eller forening og skal selge is og pølser på nasjonaldagen? Vær tidlig ute med å bestille Vipps, det kan ta opp til tre dager å få tilgang til løsningen.  

For mange lag og foreninger er 17. mai en av årets viktigste dager, med gode penger å tjene på salg av pølser, is, brus og sukkerspinn. Bravo Håndballklubb i Tromsø er et av lagene som gleder seg til det yrende folkelivet. De frivillige i klubben er glad for at mange års jakt på kontanter nå er erstattet med mobilbetaling.

– I innspurten var vi nervøse for om vi rakk å få installert Vipps. Uten mobilbetaling måtte vi hatt mange flere kortterminaler, og det betyr større kostnader for oss, sier Mona Hassfjord i Bravo Håndballklubb.

«Alle» har Vipps

Klubben tok i bruk Vipps på 17. mai for første gang i fjor. Nå bruker 2,8 millioner nordmenn mobilbetalingen, og tallet øker hver dag. Derfor bør lag og foreninger, FAU og skoleklasser rigge seg til årets nasjonaldag nå. I mai er det mange fridager, og på disse dagene er også banken stengt.

– Det betyr at det kan ta litt tid å få satt opp Vipps, regn med at det tar i 2-3 virkedager etter at avtalen er signert, sier Kristian Brekk Jordan i SpareBank 1 Nord-Norge.

Avtalen signeres med BankID ved bestilling. Det er den som er signaturberettiget etter firmaattest i Brønnøysund som må signere. Ellers må hele styret signere.

Flere løsninger

Det finnes flere ulike løsninger for mobilbetaling i Vipps. Du kan velge mellom den enkleste løsningen der kundene vippser beløpet til et nummer, eller VippsGo der kunden kan velge fra en meny.

– Med VippsGO flyttes kiosken inn i appen, hvor man legger inn meny og priser på varene. Det tar bare en halvtime å sette opp, og så kan kundene sjekke priser og betale før de henter varene i kassen, forteller Kristian Brekk Jordan.

Ulikt for skoler og FAU

Uansett bør du være tidlig ute å, slik at alt er klappet og klart foran 17. mai. Avtalen må være signert for å få tilgang til løsningen, det er ikke nok å ha gjennomført bestillingen.

– For skoler er det viktig å huske at avtalene må være signert før dere kan bruke løsningen. Hvis skolen selv skal ha en avtale er det kommunen eller fylkeskommunen som må signere den, avhengig av om det er en barne- eller ungdomsskole eller videregående, sier Brekk Jordan.

For arrangement i regi av FAU må dere ha et organisasjonsnummer med tilhørende kontonummer. Dette brukes for å bestille Vipps. Husk også at FAU må stå som eier av kontonummeret som registreres.

Skole? Slik gjør du det:

  • Skolens bankkonto er vanligvis registrert på kommunen eller fylkeskommunen, ikke på skolen.
  • Det er derfor kommune/fylkeskommunen som må søke om Vipps, og personen med signaturrett må signere avtalen.
  • Avtalen må være signert før skolen kan ta i bruk Vipps. Avtalen gjelder for alle skoler (og andre kommunale enheter) knyttet til kommunen/fylkeskommunen.
  • Deretter kan administrator i Vipps opprette salgssteder for alle underenheter (skoler) i Vippsportalen. Dette finnes under overordnet enhet, som da altså er kommunen i ditt fylke.

 FAU? Slik gjør du det:

  • Registrerer seg i Vipps med eget organisasjonsnummer med tilhørende kontonummer
  • Det er FAU må stå som eier av kontonummeret som registreres.
  • Avtalen må signeres av den som har signaturrett etter firmaattest i Brønnøsyund, og gjøres det samtidig som bestillingen sendes
  • Det vil da ta to-tre virkedager før dere kan ta i bruk Vipps